Німецький банк профінансує соціальні проекти на Дніпропетровщині

03.12.2014 17:35   -
Автор:

Таку можливість обговорили під час зустрічі радник губернатора Борис Трейгерман, робоча група обласної влади та представники Німецького банку розвитку KFW. Дніпропетровщина презентувала німецькій стороні більше 5 проектів у галузі охорони здоров’я, транспорту та житлово-комунального господарства.
Про це повідомляє інтернет-видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на прес-службу ОДА.
Наразі на Дніпропетровщині розпочинає свою роботу німецька експертна група, яка буде опрацьовувати всі пропозиції Дніпропетровщини та визначить першочергові проекти для реалізації.
Вже після першої зустрічі Німецький банк розвитку зацікавився можливістю будівництва на Південмаші трамваїв та тролейбусів для всієї України.
«Наша місія приїхала з тим, щоб зустрітися з головами регіональних урядів тут, у східній Україні, і дізнатися, що саме потрібно на місці. Це можуть бути проекти з відновлення шкіл, лікарень, дороги, водопостачання і т.д. Ми провели консультації, чого саме потребує ця та інші області. Наші фахівці залишаться тут і будуть проводити подальші консультації за проектами. Зараз ми на стадії збору даних. Потім ці дані будуть відправлені, і рішення будуть прийматися безпосередньо на рівні уряду в Києві та Берліні», – сказав директор KFW Бюро в Україні Гуннар Вельцхольц.
Важлива вимога до проектів від німецької сторони – це короткотривалість реалізації, підготовлена проектна документація та соціальна важливість для Дніпропетровщини та прилеглих регіонів.
«Вони хочуть те, що принесе максимальний ефект при невеликих вкладеннях і при невеликій кількості часу», – підкреслив Борис Трейгерман.
Як розповів радник губернатора, після зустрічі Канслера Німеччини Ангели Меркель і Президента України ПетраПорошенка було досягнуто домовленостей про фінансування проектів розвитку Сходу України. Загальний обсяг інвестицій починався з 500 млн дол. Але це не тільки на Дніпропетровську область,а й на Харківську таЗапорізьку. На думку німецької сторони, якщо проекти будуть успішними, ця сума може бути збільшена в рази.