Німці стверджують, що Навального отруїли

25.08.2020 09:59   -

Берлінська лікарня Charite заявила у своїй заяві в понеділок, що її дані свідчать про те, що Олексій Навальний, ймовірно, був під дією речовини з групи хімічних речовин, які інгібують холінестеразу, але ще не визначено точної речовини, – повідомляє DW.

Цю хімічну речовину у Навального було виявлено “кілька разів і в різних лабораторіях”, – сказали в лікарні. Інгібітори холінестерази містяться в кількох лікарських засобах, але також пестицидах та нервових агентах.

Навальний, запеклий критик президента Володимира Путіна, прилетів до Берліна в суботу рейсом організованим Німеччиною, аби пройти лікування, коли вже кілька днів перебував у комі.

Немецкая больница "Шарите" заявила, что Навальный был отравлен ...

Пацієнт перебуває в реанімації і досі перебуває в індукованій комі. Стан здоров’я серйозний, але наразі гострої небезпеки для його життя немає“, – заявила лікарня Шаріта. В даний час його лікують антидотом атропіном.

Немецкая больница "Шарите" заявила, что Навальный был отравлен ...

Німецькі політики вимагають від Путіна прозорого розслідування цієї справи від імені Євросоюзу. У спільній заяві з міністром закордонних справ Гайко Маас канцлер Ангела Меркель заявила, що результати лікарні в Шаріте вимагають на повне розслідування місцевими органами влади в РФ.

Ангела Меркель: Германия готова принять Навального на лечение ...

Зважаючи на помітну роль політика Навального в РФ політичній опозиції, існує терміновий заклик місцевих органів влади до останньої деталі розслідувати цей злочин і робити це у повній прозорості“, – сказали Меркель і Маас. – “Відповідальні особи повинні бути визначені та притягнуті до відповідальності“.

Верховний представник ЄС Жозеп Боррель заявив, що кремлівському керівництву треба “обов’язково” розпочати “незалежне та прозоре розслідування”. 

Юрген Тріттін, член партії Зелених у комітеті з закордонних справ Бундестагу, сказав DW, що це не перший раз, коли політичні діячі в РФ стали жертвами отруєнь, зокрема й противники Путіна. Тріттін заявив, що незрозуміло, хто стоїть за отруєнням Навального, але “якщо він (Путін – ред.) не стоїть за цим нападом, він не в змозі запобігти подібним нападам“, – сказав Тріттін, додавши, що напад на російського дисидента навіть відбувся на німецькій землі, коли чеченця забили серед денного світла в парку підозрюваними кремлівськими агентами.

Ми повинні бути зрозумілими, що такі практики, напади з отрутою, вбивцями в наших країнах не можуть бути прийняті і не є основою для двосторонніх відносин між РФ та Європейським Союзом”, – сказав Тріттін на запитання, як Німеччина повинна реагувати на отруєння Навального . “Я думаю, що ми повинні реагувати як європейці. Це не німецьке питання. Це питання всієї Європи“, – інформує DW.