Нікопольчанам буде де поплавати: завершується будівництво перших у місті басейнів, яке розпочалося «з нуля» 2018 року

23.07.2021 09:14   -

У Нікополі поруч із парком Перемоги будується «з нуля» стильний сучасний спорткомплекс. Всередині облаштовуємо два басейни: для дорослих та дітей. Роботи – у розпалі, у басейновій частині споруди монтують вітражі, – повідомляє ДніпроОДА.

«Створюємо умови для занять спортом. У Нікопольському районі в селі Придніпровське на фініші – будівництво сучасного стадіону. В Нікополі зводимо «з нуля» басейн. Там зможуть оздоровитися і дорослі, і діти. Буде зручно людям з інвалідністю», – розповів голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

На строительство бассейна в Никополе выделят 111 миллионов гривен |  Информатор Никополь

Нікопольчани ніколи не мали басейну. Охочі займатися плаванням їздять до сусіднього Покрова. Наразі у місті зводять спортивно-оздоровчий комплекс.

Фінансує проєкт Дніпропетровська обласна державна адміністрація. На проєктно-кошторисну документацію з бюджету виділили 1 мільйон 205 тисяч 642 гривні, ще за президента Порошенка, аж 2018 року. Після зміни влади будівництво загальмувало, але ось нарешті справи знову посунулися після зміни голови ДніпроОДА.

Вже готові зовнішні стіни будівлі. В адміністративній частині завершили робити перекриття. Почали улаштовувати покрівлю над басейнами. Вона буде 1-скатною – матиме скіс в один бік.

«Як закінчимо з покрівлею, зробимо гідроізоляцію в чашах басейнів та будемо випробовувати їх. Після – оснастимо системами очищення», – сказав представник підрядної організації Михайло Полягай.

Працюють і над інженерними комунікаціями. Проводять водопровід та каналізацію. Всередині на часі – електрика. Потім монтуватимуть вентиляцію. Вона буде зі спеціальною кліматичною установкою. Підтримуватиме однакову температуру в приміщенні. Автоматично нагріватиме або охолоджуватиме повітря.

Стартували й роботи з благоустрою. Підрядники готують основу під тротуарну плитку – відсипають щебінь. Ставлять бордюри.

Частину території заасфальтують – для паркування авто. Буде і озеленення, і лави для охочих перепочити.