Дніпряни пікетували кінофестиваль, організований РПЦ

01.02.2019 10:00   -
Автор:

Вчора, 31 січня, в Дніпровській філармонії відкрився кінофестиваль, який організувала “Лествиця” – організація, що належить до сфери російської православної церкві.
Про це повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” із посиланням на “Дніпроград“.
Аби нагадати кремлівським священникам, що вони живуть в Україні та мають захищати українців, дніпровські активісти зібралися біля входу до філармонії. Зокрема, дніпряни нагадали, що поки РПЦ влаштовує кінофестиваль з “правильними фільмами” в Дніпрі, десь у Росії в тюрьмі сидить український кінорежисер Олег Сенцов.
“Ми зібралися тут аби завадити пропагадні “руського миру” в Дніпрі зі сторони проросійських сил, а також нагадати, що поки тут йде кінофестиваль, в Росії повільно помирає наш режисер Олег Сенцов”, – зазначила активістка Людмила Шамрай.
Варто додати, що разом із священниками на фестивалі засвітилися представники проросійських політичних сил, а також молодики спортивної статури. Не виключено, що охорону філармонії під час фестивалю забезпечують члени “Іоанно-Предтеченського братства” – тітушки, якими керують московські релігійники в Дніпрі.