Неспроможна зелена моновлада мріє монопольно контролювати одноголосне ЗМІ, яке попри всі зашквари та невдачі співатиме про успіх

01.07.2020 13:50   -
Автор:

У той час як наші друзі в Європі чинять опір ворожій пропаганді, яка намагається показати Латвію «неспроможною державою», наша влада бореться проти українських непідконтрольних ЗМІ, які виявляють та викривають неспроможність моновлади  керувати державою, забезпечувати розвиток, стабільність та безпеку країні і, як належить «четвертій владі», інформує суспільство про виявлені неподобства.

Латвійська Національна рада з електронних ЗМІ (NEPLP) заборонила трансляцію в Латвії семи каналів RT, завдяки європейським санкціям та національному законодавству, яке зобов’язує з липня 2021 року у Латвії додаткові програми базового пакету кабельного телемовлення повинні на 80% складатися з контенту, в оригіналі створеного державною мовою та мовами ЄС.

На сайті NEPLP повідомляється:

«Національна рада з електронних медіа (NEPLP) прийняла рішення заборонити поширення в Латвії семи телеканалів групи RT (раніше відомої як Russia Today), які після санкцій, введених Радою Європейського Союзу (ЄС), латвійські органи безпеки вважають найбільш впливовими російськими пропагандистськими каналами на Заході», – йдеться в повідомленні.

Заборонено RT, RT HD, RT Arabic, RT Spanish, RT Documentary HD, RT Documentary, RT TV, оскільки вони знаходяться під фактичним контролем, керівництвом і одноосібним управлінням Дмитра Кисельова, який в санкційних списках ЄС за підрив територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України. Телеканали зареєстровані в Росії і Великій Британії.

Алексей Навальный — Фильм о том, что Навальный - шпион, права ...

НСЕСМІ вказує, що RT поширює узгоджений з офіційною позицією Кремля зміст, а Латвію намагається показати «неспроможною державою».

 «Зібрані нами докази дуже серйозні, і ми закличемо регуляторів всіх країн-учасниць ЄС наслідувати наш приклад і заборонити RT на своїй території. Для цих програм немає місця ні в Латвії, ні в Європейському союзі», – вважає глава NEPLP Івар Аболіньш.

Якщо з Латвії приходять такі оптимістичні новини, то у нас навпаки – дуже тривожні очікування.

Смолій Андрій Валерійович (український громадський діяч, політичний експерт, юрист-міжнародник, кандидат юридичних наук) повідомляє на своїй сторінці у фейсбуці, що згідно джерел, Зеленський планує зустрітися з деякими членами Національної Ради з питань телебачення та радіомовлення, які мають прозвітувати про ті телеканали та радіостанції, що нелояльні до теперішньої влади.

В основному мова йде про Телеканал “Прямий”, якому вже незаконно призначено три перевірки. На «зустрічі» скоріш за все йтиме мова про подальші дії щодо нейтралізації незалежних ЗМІ. Зокрема, канал «Прямий» хочуть позбавити ліцензії на цифрове мовлення, а отже позбавлення телеканалу половини аудиторії.

До таких же «незручних» для Зеленського ЗМІ можна віднести канали espreso.tv та Телеканал НТА, які також піддаються нападкам з боку Нацради.

Якщо всі ці дії відбудуться, то можемо констатувати остаточне перетворення України в Росію-2, де немає свободи слова, де судять безневинних людей і де відбувається повна узурпація влади.

А зважаючи на законопроект «про медіа», за яким кожне ЗМІ можна просто буде закрити помахом руки Нацради, ситуація стає дійсно критичною.

З історії нам відомо, що всі диктатури починаються зі знищення вільної опозиційної журналістики, тому, якщо не хочемо такого сутінкового майбутнього, треба захистити вільні ЗМІ, аби до неспроможної моновлади не додалася ще й безголосе моноЗМІ.

Автор – Боніфацій