Негода триває. ДСНС рятує автобус з дітьми та фури. Дощі незабаром вщухнуть, але посиляться морози

10.02.2021 11:49   -

У зв’язку з прогнозованим ускладненням погодних умов, — випадінням значного снігу, снігу з дощем, налипанням мокрого снігу, ожеледдю й ожеледицею на дорогах, — утворилась небезпека виникнення надзвичайних подій, характерних для цього періоду, зокрема, для західних, північних, центральних та південних областей України. Тож, рятувальники продовжують допомагати громадянам, що стали заручниками несприятливих погодних умов.

Підрозділами ДСНС з початку негоди надано допомогу по вивільненню з снігових заметів 420 транспортних засобів (з них 15 карет ШМД та 10 автобусів) та надано допомогу 709 особам. Прибрано 8 повалених дерев.

На тлі розбушувалася негоди по всій Україні  неподалік від села Дегтев Волинської області рятувальники відбуксирували з снігового замету шкільний автобус з 22 дітьми.

Про це інформує прес-центр Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

“10 лютого о 08:22 в службу” 101 “надійшло повідомлення, що на автодорозі біля села Дегтев Володимир-Волинського району потрапив у сніговий замет шкільний автобус, який транспортував дітей до навчального закладу в селі Суходоли Володимир-Волинського району”, – йдеться в повідомленні.

На місці події рятувальники з’ясували, що шкільний автобус з 22 учнями 6-9 класів, вихователем і водієм потрапив в яму на дорозі.

“Рятувальники відтягнули транспортний засіб на стійке дорожнє покриття і він продовжив рух за маршрутом до навчального закладу в селі Суходоли Володимир-Волинського району”, – додали в ДСНС.

Раніше народний синоптик Наталія Діденко повідомила, що погода не покращиться і в найближчі четвер-п’ятницю , 11-12 лютого.

“Знову в нас – циклон і знову – де сніг, де дощ. Західна частина України отримала перепочинок від циклону, милується краєвидами. Циклон ще досипає снігу в Києві, суне далі, на схід. Температура повітря в Україні на ранок від +9 на Закарпатті, +12 в Криму до -6-8 градусів на Півночі. Збирається до нас в гості черговий циклон із Балкан – завтра вже прийде! З неділі, схоже, циклони вгомоняться, але посиляться суттєво морози.”