Нацполіція розгорнула операцію проти мережі наркозбуту через Інтернет: вилучено наркотиків на 150 мільйонів

03.04.2024 08:04   -

Поліцейські провели спецоперацію на території 19 регіонів України та затримали 26 наркодилерів. У результаті ліквідовано діяльність п’яти нарколабораторій, вилучено зброю, гранати та набої. Щомісячний прибуток ділків від продажу наркотиків сягав понад 100 мільйонів гривень. Про це повідомляє 49000 із посиланням на Національну поліцію України.

Упродовж 2-х місяців у Дніпропетровській, Волинській, Житомирській, Рівненській, Запорізькій, Чернівецькій, Львівській, Хмельницькій, Івано-Франківській, Кіровоградській, Вінницькій, Одеській, Донецькій, Закарпатській, Полтавській, Харківській, Чернігівській, Черкаській областях та Києві поліцейські проводили документування діяльності злочинних груп, які збували наркотики та психотропи по всій території України.

Послуги з продажу наркотиків та психотропів спільники рекламували через десятки Телеграм-каналів. З допомогою месенджера наркоділки отримували замовлення та оптимізували процес доставки “товару” покупцям через сервіси поштових відправлень та “закладки”.

За результатами 64-х санкціонованих обшуків по всій території країни ліквідовано 5 нарколабораторій, вилучено понад 85 кг наркотиків та психотропів, а це 420 тисяч разових доз, вартість яких за цінами “чорного” ринку сягає понад 150 мільйонів гривень, а також зброю, гранати та набої.

Усього в ході слідства затримано 26 осіб наркодилерів. Їм повідомлено про підозру за ч. 2, 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в особливо великих розмірах) КК України.

Суд обрав 20 фігурантам запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, іншим – цілодобовий домашній арешт. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За матеріалами 49000.