На Центральному мосту Дніпра перейдуть до встановлення нових деформаційних швів

07.05.2019 13:00   -
Автор:

На Центральному мосту Дніпра тривають завершальні роботи. Нині на правій частині переправи знімають асфальтне, вирівнювальне, армоване та гідроізоляційне покриття. Ремонтники працюють позмінно – роботи тривають фактично цілодобово.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» із посиланням на прес-службу Дніпровської міськради.
«У грудні минулого року саму реконструкцію мосту було завершено. Ми замінили необхідні вузли, елементи та прогінні конструкції. Орієнтовно з 13 травня почнеться встановлення нових деформаційних швів. Плануємо закінчити роботи до 15 серпня 2019 року», – зазначив один із заступників міського голови Дніпра Бориса Філатова під час прес-конференції 7 травня.
Також, за словами Михайла Лисенка, на відремонтованій, лівій, частині переправи встановлять додаткові деформаційні шви. Це покращить експлуатацію мосту та підвищить комфорт руху для водіїв.

Крім цього, обабіч переправи облаштують велодоріжки та пішохідну частину. Цю ділянку встелять спеціальним полімерним покриттям, що запобігатиме ковзанню у будь-яку погоду.

За спуски з Центрального мосту візьмуться вже наступного року. Колони та сходи реконструюють. При цьому барельєфи із зображенням жінок залишаться на своєму місці.

Нині на Центральному мості замінено всі зношені балки та бетонні елементи, понівечені часом. Без такого ремонту переправі загрожував обвал. Під час реконструкції було обстежено також підводні опори Центрального мосту. Вони в задовільному стані.