Нашому Кобзарю сьогодні – 207

09.03.2021 11:03   -

Сьогодні українці відзначають 207-му річницю від дня народження Тараса Шевченка.

Цього дня, 9 березня, у 1814 році з’явився на світ визначний поет, класик української літератури, мислитель, художник Тарас Григорович Шевченко.

Народився поет у селі Моринці на Черкащині в родині кріпаків. Тарас Шевченко рано осиротів та 10 років свого життя провів у засланні.

З нагоди 207-річчя від дня народження Шевченка в Україні та й по всьому світу відбудеться низка тематичних заходів. У різних містах України пройдуть урочистості та покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку.


Митрополит Епіфаній написав у twitter: “Пам’ять, пророчі настанови й духовний заповіт Тараса Шевченка живуть серед нашого побожного народу. Він досі є для нас сучасним і цікавим, хоча й народився 207 років тому. І я впевнений, що таким же актуальним і правдивим він житиме і промовлятиме до українських душ на віки.”

Президент України Володимир Зеленський разом із дружиною Оленою вшанували пам’ять Тараса Шевченка з нагоди 207-ї річниці від дня народження видатного українського поета і художника, – повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Володимир і Олена Зеленські поклали квіти до пам’ятника Кобзарю в Києві.

“Творчість та життєва позиція Тараса Шевченка завжди єднали українців навколо боротьби за цінності свободи та справедливості. Його Заповіт пройшов крізь століття і продовжує залишатися актуальним у наші дні”, – сказав президент.