Нащо ходити в бібліотеку?

03.02.2020 17:16   -
Автор:

У наш час бібліотеки давно перестали бути нудним і темним місцем, де припадають пилом старі книжки.
Завдяки упровадженню інформаційних технологій та новітніх методів освіти, у бібліотеці можна долучитися не лише до знань, але й здобути корисні навички, скористатись необхідними послугами та просто поспілкуватись з однолітками і цікавими людьми.
Комунальний заклад «Центральна бібліотека для дітей міста Дніпра» (що знаходиться на Мануйлівському проспекті, будинок 3), окрім традиційних бібліотечних послуг пропонує різні форми розвитку і навчання.
Так, наприклад, у бібліотеці діє Медіацентр, де діти різного віку можуть навчитися багатьом корисним і цікавим речам:
– здобути навички користування комп’ютерною технікою;
– дізнатись про особливості пошуку інформації в мережі Інтернет;
– ефективно і легко використовувати цифрові програми й додатки.

Окрім того, в Дитячій бібліотеці працює гурток з інформатики, де діти вчаться програмувати на мові Java, освоюють створення власних 3D графічних моделей в середовищі Blender 3D, створюють web-сторінки за допомогою мови гіпертекстової розмітки HTML, а також розробляють власні комп’ютерні ігри на платформі Adventure Game Studio.

Також у Медіацентрі Центральної бібліотеки для дітей діють короткострокові індивідуальні та групові курси для користувачів віком 9-15 років:
– початкове програмування Scratch (9-13 років)
– початкове програмування Python (14-15 років)
– створення 3D електроних продуктів
– створення презентацій і відеороликів
Світлина від Міжнародний проект
Працівники бібліотеки постійно надають консультації з підготовки рефератів, зі створення блогів, презентацій, відеороликів, а також і послуги друку з носіїв, сканування та ксерокопіювання. Учням шкіл ці послуги завжди потрібні.
Бібліотеку не оминають і цікаві люди. Наприклад, якось бібліотеку відвідувала колишня радниця міського голови міста Дніпро на громадських засадах Яніка Мерило.
Світлина від Наташи Петрової.
До всього зазначеного варто додати, що дитяча бібліотека стала місцем, де діти можуть відвідати цікаві майстер-класи, зустріти цікавих людей і просто пограти зі своїми однолітками.
Тож, у бібліотеку можна прийти, щоб отримати корисні знання, допомогу, або ж просто відпочити.
Світлина від Наташи Петрової.
Більш детально про послуги Центральної бібліотеки для дітей міста Дніпра можна узнати на сайті бібліотеки або на сторінці у Фейсбук.
Днепр.Главное