Нарешті ВООЗ затвердила китайську вакцину, якою роблять щеплення українцям

01.06.2021 20:49   -

Всесвітня організація з охорони здоров’я сертифікувала китайську вакцину CoronaVac виробництва компанії Sinovac, – повідомляє ВООЗ.

ВООЗ затверджує вакцину Sinovac COVID-19 для екстреного використання та видає тимчасові рекомендації щодо політики, вакцина відповідає міжнародним стандартам безпеки, ефективності та виробництва. Вакцина виробляється пекінською фармацевтичною компанією Sinovac.

«Світ відчайдушно потребує кількох вакцин проти COVID-19, щоб вирішити проблему величезної нерівності в доступі в усьому світі. Ми закликаємо виробників взяти участь у програмі COVAX, поділитися своїми ноу-хау і даними і зробити свій внесок у встановлення контролю над пандемією», — сказала помічниця генерального директора ВООЗ з доступу до продуктів охорони здоров’я Маріангела Сімао.

Перелік ВООЗ для надзвичайних ситуацій є необхідною умовою постачання вакцин COVAX Facility та міжнародних закупівель. Це також дозволяє країнам пришвидшити своє власне затвердження законодавством щодо імпорту та введення вакцин проти COVID-19.

На основі отриманих даних ВООЗ рекомендує цю вакцину для людей від 18 років. Другу дозу препарату потрібно вводити у проміжку від двох до чотирьох тижнів. Там зазначили, що вакцина показала свою ефективність у 51% від зараження коронавірусом та у 100% від госпіталізації через цю хворобу.

Україна має контракт на поставку 1,9 млн доз вакцини Coronavac, із яких раніше вже отримали 1,2 млн доз. Враховуючи доставлені 26 травня 500 тисяч доз, країна ще має отримати 200 тисяч. Щеплення препаратом CoronaVac розпочалося в Україні 13 квітня.

Національний план вакцинації від COVID-19 передбачає, що всіх українців прищеплять за державний кошт. Цей план складається з п’яти етапів. На останньому вакцинують усіх, хто не потрапляє до груп ризику.