Нардепи проситимуть Раду змінити назву Дніпродзержинська на Кам’янське

04.02.2016 18:09   -
Автор:

Дніпродзержинський народний депутат Віталій Купрій заявив, що у Верховній Раді знайшлись прихильники ідеї перейменування Дніпродзержинська у Кам’янське, вони сподіваються, що 15 лютого це рішення буде винесене на голосування парламенту.
Про це Купрій написав на своїй сторінці у фейсбук, повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
«Разом із моїми колегами Олександром Дубініним, Валентином Дідичем і Дмитром Ярошем я підтримую зміну назви міста Дніпродзержинськ на історичну назву Кам’янське.
Сьогодні голова правління громадської організації «Дніпрозахист» і голова дніпродзержинського УКРОПу Валерій Пархомчук направив звернення до голови Українського інституту національної пам’яті Володимиру В’ятровичу з проханням підтримати ініціативу зміни назви міста.
Разом з тим, у стінах Верховної Ради ми з колегами зустрілися з паном В’ятровичем і узгодили план дій по перейменуванню Дніпродзержинська в рамках процесу декомунізації.
Читайте також: На Дніпропетровщині перейменували два населені пункти
Сподіваюсь, що Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування 15 лютого своїм рішенням підтримає дану пропозицію, на яку спиратиметься депутатський корпус під час голосування в сесійній залі.
Моє рідне місто досі носить ім’я одного з організаторів славнозвісного «червоного терору» на території України Дзержинського. Дуже важливо відновити його історичну назву, що походить від слова «камінь», оскільки в давні часи береги Дніпра були кам’янистими.
На мою думку, після підтримки такої пропозиції наступним кроком має стати демонтаж 60-тонного пам’ятника Залізному Феліксу, який височіє в самому центрі міста біля приміщення міської ради.
Ці кроки мають допомогти нашому поколінню нарешті порвати з тоталітарним минулим», – заявив Купрій.
Читайте також: Денисенко офіційно просить міську владу демонтувати пам’ятники Калініну та Кірову (ФОТО)