Нардепи пропонують штрафувати власників незареєстрованих котів і собак

28.08.2018 13:30   -
Автор:

У Раді запропонували штрафувати власників незареєстрованих котів і собак на 500 грн. Авторами законопроекту №9022 є чотири народних депутати Аграрного комітету Олександр Бакуменко, Сергій Лабазюк, Микола Кучер і Петро Юрчишин, повідомляє AgroNews.ua.
Як зазначається в пояснювальній записці до проекту, документом пропонується врегулювати питання щодо ідентифікації та реєстрації в державній базі даних домашніх тварин – котів, собак та диких тварин, які перебувають у неволі чи у напіввільних умовах відповідно до Європейської конвенції про захист домашніх тварин, яку Україна ратифікувала у 2013 році.
Зараз об’єктом обов’язкової ідентифікації та реєстрації є сільськогосподарські тварини – велика рогата худоба, коні, свині, вівці, кози. Проектом пропонується доповнити цей перелік котами та собаками.
Крім того, пропонується посилити адміністративну відповідальність за відсутність реєстрації тварин з 3-5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51-85 грн) до 25-30 мінімумів (425-510 грн),
«Юридичні та фізичні особи, що утримують домашніх тварин та диких тварин, які перебувають в неволі чи у напіввільних умовах, зобов’язані її ідентифікувати та зареєструвати відповідно до Порядку ідентифікації та реєстрації домашніх та диких тварин. Утримання, продаж та інше відчуження не ідентифікованих та не зареєстрованих домашніх тварин та диких тварин, які перебувають в неволі чи у напіввільних умовах, заборонено», – йдеться в тексті законопроекту.