Нардеп Денисенко написав листа Президенту

30.04.2015 12:44   -
Автор:

«Щодо останніх подій довкола Правого сектору, а перед тим – батальйону ОУН, Штабу добровольчих сил та дрібніших добровольчих груп, то владі варто було би чесно визнати, що вона послідовно виконує взяті на себе в Мінську-2 зобов’язання. І зобов’язання ці взяті конкретно перед Росією, ОБСЄ, ДНР і ЛНР (для непосвячених доводжу, що ніякого ЄС, не те що США, серед підписантів цього “нового миру” немає)», – пише дніпропетровський нардеп Андрій Денисенко на совїй сторінці у фейсбук.
Про це повідомляє видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ”.
«Висуваючи ультиматуми на вихід із зони АТО, роззброєння цих добровольчих підрозділів, українська сторона діє строго в рамках і на виконнання – мовою оригіналу – “Комплекса мер по выполнению Минских соглашений”, тобто документу, підписаного 12 лютого цього року у Мінську від імені України Леонідом Кучмою. Зокрема – у відповідності до пункту 10, який дослівно звучить так: “Вывод всех иностранных вооруженных формирований, военной техники, а также наемников с территории Украины под наблюдением ОБСЕ. Разоружение всех незаконных групп”.
Читайте також: Конфликт ВСУ и добровольцев «Правого сектора» удалось нейтрализовать
Розуміючи, що остання фраза прямо вказує на підготовку великої зачистки нелегалізованої в органах МВС і ЗСУ частини добровольчого руху, особливо дратівливої і дошкульної для Путіна як форма самоорганізації українського народу у захисті Вітчизни і пряме продовження Майдану, і для з’ясування позиції верховного головнокомандувача, того ж 12 лютого мною як народним депутатом було спрямовано офіційне звернення до президента України Петра Порошенка.
Всупереч Закону “Про статус народного депутата України” письмової відповіді у передбачений для депутатського звернення десятиденний термін я не отримав, як не отримав її і досі. Петро Олексійович промовчав для ясності.
Але І я, і всі ми отримали цю відповідь останніми тижнями та в інший спосіб – починаючи з невипадкового спіча президента про “цинічних бандер”, продовжуючи переслідуваннями активістів Січі, заявами речників БПП про зняття з мене та низки патріотично налаштованих і принципових нардепів депутатської недоторканості і закінчуючи останніми “навчаннями ЗСУ” довкола бази ПС і вербальними брехливо-боягузливими маневрами з боку Генштабу і команди президента.
Читайте також: Облрада обіцяє визнати Росію агресором наступного місяця
В свою чергу хочу сказати пану президенту, що жити по-новому – це передусім бути чесним і не брехати – ні собі, ні людям, виконувати норми закону, Конституції і свої посадові обов’язки. І почати йому пропоную з простого і малого – нарешті внести у Верховну Раду для розгляду парламентом нікчемний міжнародно-правовий акт, підписаний невідомо ким і невідомо в чиїх інтересах 12 лютого у Мінську», – зазначє нардеп.
Читайте також: В Днепропетровске сепаратисты маскировались под спортивные секции