Напад «активістки» на Євгенію Дитятковську – чистої води заказуха, – дніпряни підтримали депутатку міськради

26.10.2024 16:36   -

23 жовтня, у день сесії міськради, у Дніпрі відбувся інцидент між депутаткою Євгенією Дитятковською та активісткою руху «Гроші на ЗСУ». Відео конфлікту, ймовірно змонтованого або вирізаного з контексту, було поширено мережею. На ньому активістка підійшла до автівки депутатки із голосними закликами про збільшення фінансування армії. Натомість Євгенія Дитятковська, намагаючись перекричати активістів та зауважити про допомогу, відштовхнула учасницю руху, яка затулила собою вікно автомобіля. Інцидент набрав розголосу у соцмережах. Обурені містяни почали активно висловлювати підтримку лікарці та депутатці. У коментарях багато хто називає цей випадок «замовним», зазначаючи, що поважна лікарка не заслуговує на таке поводження, – передає «Наше Місто».

Євгенія Михайлівна Дитятковська – професорка, доктор медичних наук, експертка з питань клінічної імунології та алергології МОЗ України, Заслужений лікар України, завідувачка єдиного в Україні Алергологічного центру. Після розголосу даного інциденту на захист пані Євгенії стали активісти, пацієнти і звичайні дніпряни. Багато хто зауважує, що напад на депутатку міськради та заслужену лікарку є замовним.

«Йде планомірна боротьба з мером, міськрадою, керівниками департаментів… Що це, як не диверсія?! Остання новина взагалі в голові не вкладається. Напад “активістки” на Дітятковську Євгенію Михайлівну – це чистої води заказуха! Євгенія Дитятковська  і лікарі її колективу саме такі. Найкращі!  Зустріла вислів, що Євгенія Михайлівна – легенда медицини… Я не порівнюю розміри внесків на ЗСУ людини, яка кидається на Лікаря з внеском самого Лікаря в здоров’я всього міста, області і її особистий внесок в ЗСУ і Перемогу», – написала у своїй фейсбук-сторінці пані Ірина Терехова.


Вона також додала, що «поведінка невідомої особи неадекватна», адже будь-якими питаннями активістка могла прийти і особисто поцікавитися у Дитятковської, як у людини, лікарки, депутатки без жодних акцій.

Наталія Хазан, українська волонтерка, громадська діячка, співзасновниця музею «Громадянський подвиг Дніпропетровщини в подіях АТО» та продюсерка кіно висловила вдячність Євгенії Дитятковській за її внесок у наближення Перемоги. За словами Хазан, Дитятковська ніколи не стояла осторонь під час важких подій, як-от хвороб друзів, війни в 2014 році, пандемії COVID-19 та повномасштабного вторгнення. Лікарка завжди допомагала: лікувала, використовувала всі зв’язки для порятунку людей, надавала фінансову та гуманітарну допомогу.

«Така людяність, емпатія та високий професіоналізм як доктора, які дозволяють не говорити багато, а говорити по суті. Від себе та своєї родини я щиро дякую родині Дитятковський за всі зусилля по наближенню нашої Перемоги», – написала Наталія Хазан у соцмережах.


 

Фото: фейсбук-сторінка Наталії Хазан.

Медикиня Тетяна Мороз висловила подив та захоплення діями Євгенії Дитятковської, яка, попри всі труднощі, поїхала на передову лінію, щоб побачити умови, в яких перебувають захисники, і надати їм медичну допомогу та консультації.

«Поїхала на передову, щоб своїми очима побачити, як там наші захисники, що їм потрібно в першу чергу, щоб забезпечити бійців необхідними препаратами та надати консультації. А потім постійно допомагати. Підключила всіх: сім’ю, друзів, пацієнтів, всіх нормальних людей, для яких патріотизм – це не просто слова, для яких це життя», – йдеться у дописі.


Мороз також підкреслила, що вміння Дитятковської боротися за життя та здоров’я пацієнтів знають усі, хто звертався до алергологічного центру, де лікуються пацієнти з усієї України, зокрема діти, вагітні та військові. Для багатьох вона стала ангелом-охоронцем, що постійно допомагає і підтримує. Мороз закликала всіх, кому допомогла Дитятковська, висловити їй підтримку.

Військовий капелан Дмитро Поворотний також підтримав Дитятковську та подякував за служіння людям.

«Пані Євгеніє, щиро дякую Вам за служіння людям! Хай Бог благословляє і допомагає!», – йдеться у його повідомленні.


Музикантка Емілія Вакс зі здивуванням і обуренням прокоментувала відео, на якому провокаторка з агресивною групою осіб нападає на машину Євгенії Дитятковської. Вакс зазначила, що це очевидний акт хуліганства, який підпадає під статтю закону. Вона підкреслила, що знає Дитятковську з дитинства та впевнена у її доброті, щедрості, професіоналізмі та мудрості, наголошуючи, що таких людей рідко зустрінеш.

«Вимагаю покарати злочинців і провокаторів, оскільки ніхто з нас у місті не може бути в безпеці, поки подібні істоти здійснюють брудні плани своїх ляльководів!», – написала вона у своїх соцмережах.

Користувачка Esther Kats розповідає, що при кожній потребі в організації лікування чи реабілітації військових першою на допомогу приходить Євгенія Дитятковська — тендітна, але надзвичайно сильна жінка. Вона зауважує, що особисто допомагала транспортувати пікапи, які Дитятковська та її чоловік купували за власні кошти.

«Я вже мовчу, скільки було придбано за весь час повномасштабної війни сім’єю Дитятковських і скільки було зроблено!!! А тепер запитання до подертої хабалистої кішки, яка у своєму житті, найімовірніше, на соц виплатах сидить…Ти чому не на роботі? Звідки в молодої кобили, на якій орати й орати, стільки вільного часу?», – написала вона на своїй сторінці у фейсбуці.  


Для довідки

Євгенія Дитятковська робить важливий внесок у допомогу для ЗСУ. Благодійний фонд «Синергія Д», заснований родиною Дитятковських, неодноразово передавав техніку та обладнання нашим захисникам. За час повномасштабного вторгнення вони постачали на фронт вантажівки, пікапи, дронові рушниці, РЕБи тощо.

За матеріалами Наше Місто.