Найкращі січеславські “соколи” поїдуть змагатися на всеукраїнському рівні

23.06.2021 16:08   -

На Дніпропетровщині підбили підсумки обласного етапу всеукраїнської військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Серед 16 команд обрали 6 найкращих. Юнаки та дівчата отримали нагороди та грамоти, – повідомляє ДніпроОДА

«Джура» – це не просто гра. Вона вчить не здаватися і йти вперед. Допоки є такі талановиті діти, у нашої країни є майбутнє»,– сказала начальниця управління департаменту освіти і науки ДніпроОДА Валентина Середня. 

До «Джури»-2021 приєдналося 150 дітей зі всієї Січеславщини. 16 роїв змагались у 2 групах  середній та старшій. Вони проживали у наметових таборах та взяли участь у більш ніж 10 конкурсах. Зокрема, це приготування в польових умовах козацької каші, стройова підготовка, туристична смуга перешкод, перетягування линви.

«Ця гра об’єднує та надихає дітей. Ще 5 днів тому вони не знали один одного, а зараз стали однією сім’єю. Прийшли до спільної перемоги»,– сказав похідний отаман обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») Микола Білецький.

Підсумки підбили в оздоровчому центрі «Перлина Придніпров’я».

Призові місця посіли школярі з Дніпра, Кам’янського, Синельникового, Павлограду, Новолатівської та Верхньодніпровської громад.

Рої-переможці візьмуть участь у всеукраїнському етапі змагань. Його запланували на липень-серпень 2021 року.