Найбільший у світі виробник шин Bridgestone зупиняє завод на Московії

14.03.2022 12:05   -

Японський виробник шин Bridgestone вирішив закрити свій завод у російському місті Ульяновську та припинити експорт продукції в Росію. Про це повідомляється на сайті компанії.

“Bridgestone Group глибоко засмучений та стурбований через ситуацію в Україні й сподівається на якнайшвидше відновлення миру та безпеки. Після ретельного та всебічного вивчення ситуації Bridgestone вирішив призупинити локальне виробництво у РФ й експорт в Росію”, – заявили в компанії.

Рішення набирає чинності з 14 березня, а завод закриють 18 березня.

Російський ринок займає 2% від загального виторгу Bridgestone Group.

Компанія також вирішила вивезти з Росії всіх японських співробітників разом із родинами.

Bridgestone пообіцяв пожертвувати 4 млн євро Управлінню верховного комісара ООН у справах біженців (UNHCR) та Міжнародному комітету Червоного Хреста.

За останніми підрахунками, за останні кілька тижнів понад 300 міжнародних компаній вийшли з Росії або призупинили діяльність. Що стосується автомобільної промисловості, список (найбільш великий можна знайти тут , але також у Єльській школі менеджменту) надзвичайно довгий і включає Aston Martin, Bentley, Daimler, Ferrari, Ford, GM, Harley-Davidson, Honda. , Hyundai, Iveco, Magna, Mazda, Nissan, Renault, Rolls-Royce, Uber і Volkswagen.

Не тільки виробники автомобілів і мотоциклів, але й інші компанії в галузі також вийшли, і навіть Формула 1 зробила те ж саме. До минулих вихідних деякі, включаючи Bosch, Bridgestone і Pirelli, стояли на своєму, але також починають відмовлятися від співпраці з Московією.

У понеділок Бріджстоун стала першою з цієї меншини, яка оголосила, що відмовляється (слово, яке компанія використовує – «призупинити»), свою діяльність на Московії, але також експортує в країну, заявивши, що вона «глибоко переживає від війни в Україні та її впливу на багатьох невинних людей, включаючи наших співробітників і партнерів».

Bridgestone управляє виробничим підприємством і має офіси збуту в Ульяновську, де працює понад 1000 людей. 

Рішення набуває чинності 18 березня і діятиме «до подальшого повідомлення».

Очікується, що це рішення не вплине на виробництво за межами Росії, каже Bridgestone.