«Нафтогаз» відсудив 1,2 млрд грн боргів за газ, найбільшу суму боргу – 421,2 млн грн, згідно з рішенням госпсуду Дніпропетровської області

20.08.2021 10:28   -

НАК «Нафтогаз України» отримав чотири позитивних судових рішення про стягнення боргів за поставлений газ газорозподільним компаніям, дві з цих компаній належать Дмитру Фірташу – повідомляє finbalance.

Найбільшу суму боргу – 421,2 млн грн, згідно з рішенням госпсуду Дніпропетровської області про обов’язкове стягнення, виплатить комунальне підприємство «Криворіжтепломережа».

«Маріупольтепломережа», згідно з рішенням Госпсуду Донецької області, має сплатити 378,6 млн грн.

Східний апеляційний госпсуд залишив без змін рішення Госпсуду Луганської області, яким було частково задоволено позов «Нафтогазу» до «Луганськгазу» та вирішено стягнути з відповідача на користь позивача 240 млн грн заборгованості за газ.

«Харківгаз» має сплатити 175 млн грн, оскільки Верховний Суд вирішив залишити без змін постанову Східного апеляційного госпсуду, якою частково було задоволено позов «Нафтогазу».

«Харківгаз» та «Луганськгаз» входять до складу Регіональної газової компанії (РГК), що належить Дмитру Фірташу.

За даними «Нафтогазу», у травні сумарна прострочена заборгованість перед ним регіональних газопостачальних підприємств за природний газ становила 23,6 млрд грн (у т.ч. газзбутів, які пов’язані з групою Фірташа, – 12,8 млрд грн).