Нафтогаз повинен безкоштовно встановити лічильники на газ населенню, – Гройсман

20.02.2019 10:15   -
Автор:

Український уряд зобов’язав Національну акціонерну компанію «Нафтогаз України» забезпечити безкоштовну установку приладів обліку природного газу тим побутовим споживачам, у яких їх немає.
Про це заявив глава уряду Володимир Гройсман у своєму виступі на одному з українських телеканалів, повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» з посиланням на «EconomistUA».
Він уточнив, що після установки лічильників питання про норми споживання і донарахування облгазів в платіжки населенню буде остаточно вирішене — поставки і розрахунки за «блакитне паливо» стануть більш прозорим процесом.
Раніше стало відомо, що в Кабінеті міністрів України планують до кінця 2019 року завершити встановлення індивідуальних лічильників для всіх побутових споживачів в країні. Таким чином, в уряді мають намір захистити населення від зловживань газових монополістів — постачальників газу.
На думку представників уряду, багато українських газсбити і облгази встановлюють населенню «нормативи і коефіцієнти, які можна перевірити», через що людям доводиться переплачувати за спожитий газ.