Надійні помічники патрульної поліції. У Дніпрі на перехресті вулиць Західний Шлях та Посполитої встановлюють 8 нових камер відеоспостереження

15.06.2024 20:56   -

У Дніпрі працює міська система відеоспостереження «Безпечне місто». На сьогодні до Системи підключено 2 677 відеокамер. Зараз встановлюють ще 8 на перехресті вул. Західний Шлях та вул. Посполитої. Зображення з камер передаватиметься в міський Ситуаційний центр. Це допомагає співробітникам патрульної поліції оперативно реагувати на правопорушення та надавати необхідну допомогу містянам.

«Тут досить інтенсивний рух, складне перехрестя. Камери допомагають нам у роботі, коли потрібно визначити місце, де відбулася пригода. Скерувати екіпаж патрульної поліції, зрозуміти, чи потрібна допомога медиків та регулювальників дорожнього руху, якщо світлофори не працюють», –  каже Павло Карманов, старший інспектор пресслужби Управління патрульної поліції у Дніпропетровській області.

Роботу системи відеоспостереження перевірив Костянтин Цепенніков, заступник міського голови Дніпра з питань цифрової трансформації. Він 15 червня є черговим по місту. 

«Разом із представниками Ситуаційного центру та співробітниками Патрульної поліції перевірив роботу системи «Безпечне місто». Зараз проводиться підключення камер відеоспостереження на перехресті вулиць Західний Шлях та Посполитої. Ця ділянка дороги аварійно небезпечна, тому потрібно вжити додаткових заходів безпеки. Камери значно допомагають у роботі правоохоронців. На сьогодні, наприклад, суттєво зменшилась кількість викрадень та угону автівок. Містяни можуть отримати відео з камер відеоспостереження за офіційним запитом, просто заповнивши Гугл-форму», – зазанчив Костянтин Цепенніков.

«Ми отримуємо офіційні запити від патрульної поліції на встановлення камер на потенційно небезпечних ділянках руху. Обробка звернень громадян відбувається в оперативному порядку. Так, за 2023 рік нашими працівниками було підготовано відповіді на 1 557 запитів городян, які були отримані за допомогою засобів електронної комунікації. А з початку 2024 року кількість оброблених запитів містян сягнула більше 900 звернень (913 станом на 13.06.)», – говорить Тетяна Мирошниченко, співробітниця Ситуаційного центру Дніпра.

Наступна точка перевірки — укриття Дніпровського ліцею №91 за адресою вул. Данила Галицького, 52. Про стан сховища черговому доповіла директорка закладу Людмила Шило. 

«Ліцей має два укриття, які розраховані на 110 та 250 осіб. В укриттях працює вентиляція, завдяки якій дітям не душно, та завжди є свіже повітря. Обладнані санвузли, зроблена нова електромережа. Також працює WiFi. Є запаси питної та технічної води, медичний куточок, в якому є аптечка. Є вогнегасники. Враховуючи безпекову ситуацію, укриття відвідують не лише діти, а і мешканці, зокрема, й вночі. Усіх відвідувачів чергові реєструють у журналі. Обидва укриття облаштовані всім необхідним, та створені всі умови для того, щоб діти могли навчатися за змішаною формою», – зазначила Людмила Шило.