Над збереженням педіатрів на Дніпропетровщині працюють активісти громадських рухів

30.01.2015 13:09   -
Автор:

У Дніпропетровську громадян запрошують до обговорення питання збереження педіатрів в сімейних амбулаторіях. На внесення пропозицій до МОЗ залишився лише місяць, у лютому планують прийняти новий закон про стратегію медичної реформи на 2015-2025р.р. У Міністерстві заявили, що лікувати дітей буде сімейний лікар-терапевт, адже збереження педіатрів – це дуже дорого для країни. Нагадаємо, пілотний проект з реформування медичної галузі на Дніпропетровщині призупинено.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
«23.01.2015 в ОДА Дніпропетровська відбулась зустріч міністра охорони здоров’я з медиками та громадськістю областіі та міста з обговорення стратегії подальшого реформування системи охорони здоров’я. Пілотний проект доки призупинено.
Відомо, що зараз йде обговорення стратегії медичної реформи на 2015-2025р.р., і вже в лютому буде прийнятий новий закон про подовження пілотних проектів.
Відомо також , що голова обл. відділу ОЗ Македонський І.О. 16.01. 2015 р планував відвідати засідання Комітету ВР з ОЗ з метою ПОДОВЖЕННЯ пілотного проекту на ДнІпропетровщині. Одним з його намірів було запровадження інституту сімейного педіатра та відновлення міських поліклінік як діагностичних центрів 2 рівня.
Як відомо, саме цього вимагала наша Громадська Рада та інші ГО і активно проводила роботу з цього питання у 2014р.
Проте, на зустрічі з міністром, зам міністра Терещенко А.В. на питання збереження педіатрів на первинній ланці-тобто в сімейних амбулаторіях відповіла , що ЦЕ НЕМОЖЛИВО, дуже дорого, і лікувати дітей буде сімейний лікар-терапевти.
Лікувати будуть терапевти, які пройшли АЖ 2-МІСЯЧНЕ НАЧАННЯ З ПЕДІАТРІЇ на кафедрі . Як що уважно ознайомитись з «Національною стратегією побудови нової системи охорони здоров’я в Україні на період 2015-2025р.р.», то можемо побачити, що для населення це буде важким випробуванням.
Йдеться про запровадження ринкової медицини, відміну безоплатної медицини, надання від держави мінімального гарантованого пакету медичних послуг.
Вся радянська система ОЗ зруйнована, а нової-не створено!!!! Обстежуватись та лікуватись, особливо дітям-НІДЕ. Усі обстеження будуть ПЛАТНІ.
ТАК ЛИШАТИ СИТУАЦІЮ НЕ МОЖНА!!!!
От же, у нас є небагато часу-десь 1 місяць, щоб обговорити стратегію, подати свою думку до Комітету з охорони здоров/я Громадської ради», – повідомляє ГР при Дніпропетровській міськраді.