Набори продуктів харчування для ВПО у Дніпрі. Куди звертатись? Як отримати?

18.04.2024 21:06   -

Щомісяця у рамах комплексної програми захисту ВПО, ухваленої міською владою Дніпра, вимушені переселенці отримують набори продуктів харчування.

«До складу набору входить: чай, кава, цукор, макарони швидкого приготування, галети. А ще готові перші та другі страви», — коментує Юлія Крохмаль, завідувачка сектору соціального захисту ВПО управління у справах ветеранів та внутрішньо переміщених осіб департаменту соціальної політики Дніпровської міськради.

Один з таких наборів продуктів харчування отримала і пані Зінаїда — переселенка з міста Лимана Донецької області.

«Я була дуже здивована таким набором. Особливо суп і мʼясо. Не треба готувати — розігрів і, будь ласка, їж. Дякую всім тим, хто все це робить для нас», — говорить  Зінаїда Кочемасова.

Фахівчиня Юлія Крохмаль роз’яснює хто і як може отримати щомісячний набір продуктів харчування: «Внутрішньо переміщенні особи, які проживають у місцях тимчасового компактного проживання та зареєстровані там. Для цього необхідно звернутись до управління соціального захисту населення з оригіналами документів: паспорт або свідоцтво про народження дитини та довідка ВПО. Набори видаються наступним категоріям осіб: люди похилого віку, особи з інвалідністю, діти від 3 до 18 років, матері з дітьми та законні представники недієздатної особи».

Крім того, у профільному департаменті зазначають: одноразово таку підтримку можуть отримати особи, які перемістилися до м. Дніпра, уперше звернулися для отримання довідки ВПО та проживають у місцях тимчасового компактного проживання. 

На сьогодні близько 1785 ВПО звернулися із заявами на отримання наборів продуктів харчування, 770 наборів видали у березні, у квітні планують роздати більше ніж 1000.