На Запоріжжі посадовці МСЕК видавали чоловікам фальшиві довідки про інвалідність за $3,5 тисячі

23.03.2024 10:42   -

На Запоріжжі поліція викрила корупційну схему за участі посадовців МСЕК. Один із керівників центру медико-соціальних експертиз та посередник отримали підозри. За результатами обшуків у фігурантів справи та причетних до злочину осіб вилучили два кілограми психотропів та готівки на понад 1 200 000 доларів США. Про це повідомляє 49000 із посиланням на Національну поліцію.

Посадова особа центру медико-соціальної експертизи, маючи вплив на керівників підпорядкованих комісій, сприяла військовозобов’язаним отримати фіктивну групу інвалідності. Підшукував клієнтів та тримав з ними зв’язок її родич, який був у ролі посередника. До прикладу, вартість направлення на військово-лікарську комісію (ВЛК) становила 300 доларів, а отримання потрібного висновку – 3500 доларів.

20 березня поліція провела обшуки за місцями роботи та проживання учасників корупційної схеми. Вилучено понад 1 млн доларів США, 103 тис. євро, 3,2 млн гривень, 2 кг психотропів, записи чорнової бухгалтерії.

На підставі отриманих доказів одному із керівників центру слідчі поліції повідомили підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 369-2 (Зловживання впливом) КК України. Дії посередника кваліфіковані за ч. 2 ст. 369-2 та ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Вирішується питання про обрання запобіжних заходів у вигляді триманні під вартою. Продовжується збір доказової бази для притягнення всіх причетних до злочину осіб.