На всю Дніпропетровщину необхідно 130 поліцейських дільниць, зараз працюють лише 12

04.02.2016 15:30   -
Автор:

У Дніпропетровській області в тестовому режимі почали працювати 12 поліцейських дільниць.
Про це повідомив заступник начальника ГУ НП в Дніпропетровській області Сергій Манза, пише видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ”.
“По одній дільниці на сьогодні працюють у Новомосковському,Павлоградському, Нікопольському, Синельниківському відділах поліції. У Дніпропетровську відразу запустили 7 дільниць, а враховуючи ефективність роботи поліцейських дільниць з 30 січня ми відкрили ще одну на житловому масиві Західний. Отже на сьогодні їх 12. Але щоб покрити всю область необхідно 130 таких поліцейських дільниць” – зазначив Сергій Манза.
Структура однієї дільниці на сьогодні включає 9 співробітників поліції. З них один старший, два інспектори поліції та шість співробітників групи швидкого реагування. Дільниця працює з 9 ранку до 22 вечора, а група швидкого реагування несе цілодобову службу. Саме на останню покладено максимально оперативне реагування на будь-які заяви мешканців щодо правопорушень на закріпленій території та на надзвичайні ситуації поза зоною роботи патрульної поліції у Дніпропетровську.
Читайте також: Кто и за сколько крышует выносную торговлю в Днепропетровске
Аналіз ефективності роботи поліцейських дільниць свідчить, що на території їх обслуговування збільшилась кількість звернень мешканців, що в свою чергу впливає на якість розкриття злочинів.
“Кількість звернень мешканців на цих дільницях збільшилася у 2,5 разів. Станом на 4 лютого на цих дільницях було розглянуто 1472 заяви від мешканців, обслуговано 1416 викликів та розкрито 54 злочини, складено 290 адміністративних протоколів”, – повідомив заступник начальника Головного управління.
За словами поліцейського робота на дільницях перш за все спрямована на стабілізацію криміногенної ситуації, в основі якої лежить превентивна діяльність. А в цьому велике значення має взаємодія поліцейських з громадою, територію якої обслуговує дільниця. З цією метою поліцейськими проводяться зустрічі з мешканцями, з учнями шкіл.
Читайте також: В Днепропетровской области нашли 358 признанных судом коррупционеров
Відрадно відчувати зворотній зв’язок, говорить представник громадськості міста Ігор Лючков. За словами громадського діяча контакт налагоджується і мешканці перестають скептично ставитися до взаємодії з поліцейськими.
“Дуже важливо, коли поліцейська дільниця знаходиться в межах мікрорайону, особливо коли він віддалений територіально. Мешканці добре сприйняли їх появу, стало спокійніше в місцях проживання, люди уже в обличчя знають своїх поліцейських з дільниць, їх телефони і довіряють їм,” – додав Ігор Лючков.
За словами заступника начальника Головного управління оцінка роботи поліцейських дільниць мешканцями цієї територіальної громади буде враховуватися при оцінюванні професійної діяльності поліцейських та призначенні на керівні посади.
Читайте також: У міськраді розповіли про перспективи Привокзальної площі