На всеукраїнському конкурсі професійної майстерності WorldSkills Січеславщину представлять 16 учасників

13.01.2022 12:36   -

На Січеславщині завершився регіональний етап конкурсу професійної майстерності WorldSkills Ukraine. Тепер 10 найкращих модельєрів, токарів, перукарів, слюсарів, зварювальників боротимуться з колегами із інших областей за вихід до міжнародного фіналу. До всеукраїнських змагань вперше долучаться і команди школярів. Загалом від регіону їх буде 6, – повідомляє ДніпроОДА.

«WorldSkills – наймасштабніші у світі змагання робітничих професій. Цьогоріч на всеукраїнському етапі наша область представить найбільшу серед інших регіонів кількість учасників, – розповіла заступниця голови ДніпроОДА Ольга Горб . – Сьогодні – яскравий фінал з мобільної робототехніки. Вміння продемонстрували хлопці та дівчата, які вже завтра успішно працюватимуть інженерами на великих промислових підприємствах».

На регіональному етапі конкурсу юні майстри у робототехніці мали завдання зібрати робота і запрограмувати його для «роботи» на складі. Учасники отримали набори деталей та інструментів. Все – аби створити механізм, який «вмітиме» рухатися у заданому напряму, піднімати та переставляти контейнери, розпізнавати кольори.

«Робототехніка стає робочою професією. З автоматизацією виробництва зростає потреба у фахівцях, які можуть конструювати, програмувати та налаштовувати роботів, – сказав головний експерт із мобільної робототехніки WorldSkills Ukraine Роман Черненко. – Наші юні учасники 12-14 років створюють реальні робочі моделі, які можуть виконувати різні завдання на складах». 

За вихід до всеукраїнського фіналу з робототехніки боролися 8 команд  школярів. Перемогли два восьмикласники дніпровського ліцею інформаційних технологій.

Загалом на регіональному етапі конкурсу WorldSkills Ukraine у 16 професійних компетенціях змагалися 178 учасників з Дніпропетровщини.