На Вінниччині директорка медзакладу погоріла на хабарі за надання групи інвалідності

24.10.2024 11:23   -

На Вінниччині поліція та СБУ викрили директорку медичного закладу, яка отримувала хабарі за надання групи інвалідності. Під час обшуків за місцем роботи і проживання зловмисниці правоохоронці вилучили майже 1,2 мільйона гривень у різній валюті. Про це повідомляє 49000 з посиланням на департамент стратегічних розслідувань Нацполіції.

За 3 300 доларів США 41-річна директорка одного з державних медичних закладів Вінниччини обіцяла дочці 71-річної пенсіонерки вплинути на лікарів МСЕК для встановлення І-ї групи інвалідності її матері, яка потребує постійного стороннього догляду.

Поліція Вінниці спільно з СБУ задокументували незаконну діяльність посадовиці та викрили на отриманні хабаря.

Проведено ряд санкціонованих обшуків за місцем роботи та проживання директорки: слідчі вилучили понад 27 тисяч доларів США, 200 євро та 49 тисяч гривень, а також мобільний телефон, службову документацію та чорнові записи.

Жінці повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Їй загрожує позбавлення волі терміном до 5 років. До суду скеровано клопотання щодо обрання їй запобіжного заходу.

Наразі встановлюються інші особи, які могли скористатись послугами лікарки та всі причетні до злочинної діяльності.