На Січеславській Набережній у Дніпрі висадили пів сотні дерев

16.04.2021 12:09   -

50 кленів висадили пів сотні чиновників у рамках щорічних акцій #Дніпро_квітучий та #Чисто_Дніпро. Молоді деревця саджали вздовж головного архітектурно-планувального управління зранку 16 квітня.

«Визначили територію на схилі, біля будівлі, де працюємо. Долучилися всі співробітники департаменту по роботі з активами, а також головного архітектурно-планувального управління, бо озеленення міста дуже важливо і тим паче ще в самому середмісті Дніпра», – наголосив директор департаменту по роботі з активами Дніпровської міської ради Дмитро Мовшин. 

Прикрасити ділянку вийшов і архітектор Ігор Андрієнко. Каже, що дощ не став йому на заваді, спочатку прибрав територію від листя, а далі почав висаджувати клени: «Викопали яму, залили її трішки водою, посадили саджанець, закопали і полили. Вважаю, що клени приживуться, хоч і будуть довго рости, бо це середмістя і багато вихлопів йде від машин (схил біля мосту одразу). Як архітектор зазначу, що зелені зони дуже потрібні у місті». 

«Ці деревця принесуть не тільки красу, а й користь, бо вони корінням закріплять схил, і він не буде сповзати після дощів. Власноруч поливатимемо і удобрюватимемо клени. Прошу також долучатися дніпрян до висаджування і допомагати дбати про таку красу в середмісті», – поділився головний художник Дніпра Сергій Білопольський.