На Січеславщині запрацювала перша в області кінокомісія

30.11.2021 09:03   -

На Дніпропетровщині запрацювала перша в області кінокомісія. Під час засідання обговорили основні стратегічні цілі та окреслили напрямки роботи, – повідомляє ДніпроОДА. 

У складі кінокомісії – експерти у галузі культури та мистецтва, кіно і телебачення. Зокрема, артисти, режисери, оператори.

«Дніпро «дозрів» до  того, аби тут знімали фільми. І вітчизняні, і зарубіжні компанії.  Переконаний – незабаром заявимо про себе на кінематографічній карті», – зазначив член правління Дніпровської кінокомісії  Григорій Гельфер.

Продюсерка кіно Наталя Хазан додала – кінокомісії є в багатьох областях України. Але на Дніпропетровщині донедавна такої структури не було.

«Це структура, яка залучає інвестиції у вигляді зйомок кіно в регіоні. Яка буде полегшувати виробникам фільмів цей процес. Адже кіно – це не тільки актори. Це і водії, і тесляри, і освітлювачі. Це багато складових, роботу яких треба узгодити між собою. А ще кіно – це імідж країни та регіону», – розповіла продюсерка кіно Наталя Хазан.

Серед основних напрямків роботи кінокомісії – популяризувати область, залучати інвесторів для фінансування виробництва, прокату і показу фільмів. А ще –  координувати процес зйомок та  надавати організаційну допомогу українським та іноземним кіновиробникам.

«Дніпропетровщина багата на унікальні локації. Саме цим регіон цікавий для створення фільмів. Потенціал для розвитку кінематографу у нас дуже великий», – сказала засновниця національного журналу про кіно та телебачення Галина Шкуренко.

Під час першого засідання окреслили й найважливіші завдання.  Зокрема, створити кінопаспорт області.

«Мені здається, це класна ідея. В області є цікаві локації, є технічні засоби – треба тільки все об’єднати», – сказав актор театру «Верим!» Максим Ряпулов.

Перша кінокомісія була створена у 1940-х роках у США.