На Прикарпатті посадовець виправної колонії катував засуджених

28.06.2024 16:22   -

На Прикарпатті працівники ДБР повідомили про підозру працівнику оперативного відділу Коломийської виправної колонії, який систематично застосовував силу до засуджених. Через тортури він змушував їх зізнаватися у тому, що вони не скоювали. Про це повідомляє 49000 з посиланням на Державне бюро розслідувань.

Правоохоронець відповідав за оперативну ситуацію в колонії для запобігання можливим злочинам чи провокаціям. Він часто застосовував силу аби дізнатись у засуджених ту чи іншу інформацію.

За даними слідства, службовець колонії упродовж тривалого часу знущався над засудженими. Він змушував їх зізнаватися у тому, що вони не скоювали. У разі відмови засуджених виконати вимоги, до них застосовувалися тортури.

Зокрема, було задокументовано застосування сили та морального тиску щодо двох засуджених, яких він намагався схилити до співпраці. Працівник колонії хотів отримати інформацію про те, яким чином до колонії потрапляють наркотики.

Коли чоловіки відмовилися співпрацювати, правоохоронець почав завдавати їм ударів у різні частини тіла, супроводжуючи це нецензурною лайкою та погрозами. Катування і приниження тривали кілька годин.

Посадовцю колонії повідомлено про підозру у катуванні (ч. 3 ст. 127 КК України). Йому загрожує позбавлення волі на строк до 12 років. До суду подано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від виконання обов’язків.