На Полтавщині працівники локомотивного депо “Південної залізниці” розкрадали дизпаливо

17.06.2024 11:57   -

На Полтавщині викрито п’ятьох працівників одного з локомотивних депо регіональної філії “Південна залізниця” АТ “Укрзалізниця”. Їх звинувачують у викраденні дизельного палива. Про це повідомляє 49000 з посиланням на Полтавську обласну прокуратуру.

Встановлено, що працівники депо під час робочих змін зливали дизельне пальне з паливних баків тепловозів до пластикових каністр. Потім вони власними автомобілями перевозили викрадене до місця проживання одного з фігурантів. А у подальшому пальне реалізовували населенню за цінами, нижчими ринкових.

За попередніми підрахунками, у такий спосіб упродовж березня-червня 2024 року було викрадено майже 2,5 тисячі літрів дизпалива, належного локомотивному депо.

Під час обшуків за місцями проживання, у гаражних приміщеннях, автомобілях підозрюваних правоохоронці вилучили каністри, в яких зберігалося дизельне пальне, документи, мобільні телефони та інші речові докази.

Чоловікам повідомлено про підозру у привласненні чужого майна, вчиненого повторно, за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 191 КК України). Наразі трьом особам обрано запобіжні заходи – тримання під вартою з альтернативою внесення застав. Ще стосовно двох питання щодо обрання запобіжних заходів вирішується.