Борис Філатов розповів про якісні зміни на пляжах Дніпра (ФОТО)

14.06.2017 13:14   -
Автор:

На трьох офіційних міських пляжах Дніпра стартував купальний сезон. Цьогоріч для приведення узбережжя до ладу виділяють безпрецедентну суму – близько 4 млн грн. Це фактично в 40 разів більше, ніж у попередні роки. У мерії планують розробити проект реконструкції міських пляжів і закінчити системне оновлення зон для купання протягом кількох сезонів.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу міськради.
Монастирський, Воронцовський та найменший – Придніпровський пляжі очищають від недопалків, черепашок, скла та інших небезпечних предметів. Скрінінг проводять за допомогою спецтехніки. Території встеляють шаром нового піску. Усього витратять 15 тис. тонн матеріалу.
«Протягом десятиліть пляжами ніхто не займався. Та в громадських зонах відпочинку необхідно наводити лад у першу чергу. Робота каже сама за себе. Як я говорив, буде бідненько, проте чистенько. Наведемо лад, вирішимо першочергові проблеми: почистимо та пофарбуємо ногомийки й роздягальні. А вже наступного року зробимо красу», – зазначив мер Дніпра Борис Філатов під час інспекції пляжу на Монастирському острові 14 червня.
Територію Монастирського пляжу розширили майже вдвічі та обладнали дитячу зону – водний майданчик для малечі обгородили буйками на безпечній відстані. Комунальники зібрали на пляжі близько 500 тонн сміття – наразі його баржею вивозять із території острова. Під час обстеження дна водолази також знайшли бетонні блоки невідомого походження.
Іще одне нововведення цього року – стюарди, які стежитимуть за чистотою на міських пляжах. Вони будуть одягнені у спеціальну форму, щоб їх можна було легко впізнати та звернутися за допомогою. Крім того, туалети для відпочивальників зробили безкоштовними.
Дніпровські пляжі працюють з 9.00 до 18.00. У цей час там чергують представники ДСНС і медпрацівники. Протягом сезону – двічі на місяць – проводитимуть регулярні лабораторні дослідження стану піску та води.
Містянам нововведення подобаються. Дніпрянка Зінаїда Кузнєцова відвідує спортивні заняття на Монастирському острові. Двічі на тиждень жінка завершує тренування походами на пляж.
«Те, що чистять, – це дуже добре. Ми тут навіть контролювали, що вони роблять. Головне, щоб дно чисте було, і щоб навіси були. Раніше дно тут було таким, що противно навіть ступати. Дуже добре, що Філатов взявся за пляжі», – розповіла пані Кузнєцова.
Загалом до нового сезону до ладу приводять питні фонтанчики, ногомийки та душові. Закупили також контейнери для твердих побутових відходів і уклали договір на регулярне вивезення сміття. Придбали й нові буйки, господарський інвентар для прибирання на пляжах. Комплексне оновлення планують у 2018 році. На міських пляжах хочуть розгалузити дитячі та дорослі зони, а також обладнати віп-територію на платній основі. На узбережжі Дніпра вирівняють берегові лінії, облаштують фуд-корти та спортивні майданчики.
Довідка. Дніпровські пляжі отримали паспорти готовності 31 травня. Господарську діяльність тут здійснює КП «Розвиток Дніпро» департаменту стратегічного розвитку та інвестицій міськради. Щодо вакансій стюардів можна звертатися за телефоном: 767-12-47.