На одну машину більше: у Дніпрі розширили автопарк «Соціального таксі»

02.02.2022 15:48   -
Автор:

У міському центрі соціальної допомоги з’явилася ще одна спеціалізована машина для надання транспортних послуг людям з інвалідністю – «Соціальне таксі». Відтепер у центрі шість таких авто. Нова машина, як й усі інші, обладнана усім необхідним для перевезення містян з інвалідністю, зокрема й гідравлічним підіймачем, кріпленням для фіксації колісного візка, кондиціонером, сидінням для супроводжуючого тощо.

За словами директора міського центру соціальної допомоги Максима Єрьоменка, згадана послуга у місті з кожним роком набирає популярності. Так, за 2021-й рік соціальним таксі було перевезено близько 4 тис. осіб з інвалідністю.

«Розуміючи важливість такої послуги як соціальне таксі, за підтримки керівництва міста, Громадської ради при міській раді маємо можливість розширювати автопарк такого спеціалізованого транспорту. Завдяки цьому люди з інвалідністю мають змогу частіше користуватися послугою. Зараз – це чотири рази на місяць. Кожна машина обладнана навігатором, тобто у реальному часі маємо можливість відслідковувати місцезнаходження такого авто», – розповів під час виїзної пресконференції 2 лютого Максим Єрьоменко.

Першою пасажиркою новенького спеціалізованого авто стала дніпрянка Ганна Ціпура, яку супроводжувала її мама Наталя.

«Це дуже добре, що у місті є соціальне таксі. І головне – послуга ця постійно розвивається, з кожним роком машин таких все більшає. Це дуже зручно. Наприклад, кожної середи у складі групи від громадської організації донька відвідує майстер-класи. І привозить нас до місця – саме соціальне таксі. Комфортні машини з усіма зручностями і послуга – цілком безкоштовна», – підкреслила Наталя Ціпура.

Нагадаємо, що скористатися послугою можуть люди з інвалідністю першої та другої групи з захворюванням опорно-рухового апарату та першої групи з порушенням органів зору. Для цього їм необхідно стати на облік у відділенні щодо надання транспортних послуг «Соціального таксі» в міському центрі соціальної допомоги, надавши пакет документів: посвідчення особи з інвалідністю або пенсійне, копія довідки МСЕК, паспорту та ідентифікаційного номеру.

Зареєструватися можна і через «Кабінет мешканця» на сайті міськради (https://km.dniprorada.gov.ua/journal). Після цього можна вже замовити таксі за номерами телефонів: 050-411-9191, 098-165-91-91, 073-785-64-61 або написати на електронну адресу socperevezennya@gmail.com.

Також можливо звернутися за адресою: вулиця Комбрига Петрова, 21. Працює служба з понеділка по п’ятницю з 8:00 до 17:00.