На найближчих виборах Зеленський отримав би всього 26,5 % голосів – соціологія

24.12.2020 09:17   -

Соціологічна група “Рейтинг” оприлюднила результати дослідження суспільно-політичних настроїв українців.

За результатами опитування Соціологічної групи Рейтинг проведеного 16-20 грудня, 18% вважають, що в цілому справи в Україні ідуть у правильному напрямку, водночас, більшість (71%) – протилежної думки. Розчарування щодо політики нинішньої влади відчувають аж 42% опитаних.

Загальне розчарування українців відбивається і на рейтингу президента Зеленського. Згідно із результатами, аби вибори відбулися найближчої неділі, за Володимира Зеленського готові проголосувати 26,5 % респондентів. Діяльністю Зеленського задоволені лише трохи більше 30% опитаних.

Як і раніше, основним конкурентом на президентську посаду для Зеленського залишається Петро Порошенко – за нього готові проголосувати 14,3 % опитаних. У п’ятірку найпопулярніших кандидатів на пост президента увійшли також Юрій Бойко, Юлія Тимошенко та Віктор Медведчук.

У парламентському рейтингу лідером є партія «Слуга народу», яку готову підтримати 21,1% серед готових голосувати і визначився з вибором. За партію «Опозиційна платформа – За життя» готові проголосувати 17,3%, партію «Європейська солідарність» – 15,2%, партію «Батьківщина» – 10,9%. По 4,8% підтримали б Радикальну партію та партію «Українська стратегія Гройсмана», 4,3% – партію «За майбутнє», 3,8% – партію «Сила і честь», 3,5% – «Голос», по 3,4% – партію Шарія та ВО «Свобода», 3,3% – УДАР Віталія Кличка. Рейтинг інших політичних сил – менше 2%.