На Донеччині чиновниця передала музичне обладнання вартістю 2,7 млн гривень знайомому підприємцю, а він його продав

16.06.2024 18:35   -

Чиновницю Покровської міської ради, що на Донеччині, судитимуть за службову недбалість. Жінка передала музичне обладнання вартістю 2,7 млн гривень знайомому підприємцю, а він його продав. Про це повідомляє 49000 з посиланням на Київську міську прокуратуру.

У березні 2022 року міський голова Покровська Донецької області своїм розпорядженням надав вказівку комунальним підприємствам та структурним підрозділам провести евакуацію цінного майна в безпечні райони та скласти договори відповідального зберігання. Чиновниця відповідала за збереження товарно-матеріальних цінностей. Але в порушення вимог посадової інструкції за усною домовленістю передала на зберігання акустичне обладнання вартістю 2,7 млн грн знайомому підприємцю.

Відсутність письмового  договору дала можливість підприємцю розпоряджатися ним на власний розсуд.  Відтак згодом правоохоронці знайшли оголошення про продаж вказаного музичного обладнання та купили його в рамках контролю за вчиненням злочину. Як з’ясувалося, ніхто зберігати і повертати його законному власнику – міськраді – не збирався. Підприємець вирішив продати акустичні системи.

В подальшому, коли факт продажу був встановлений, з метою уникнення кримінальної відповідальності, чиновниця склала заднім числом завідомо неправдиві офіційні документи, а саме договір з фізичною особою про передачу майна на зберігання та акт передавання-приймання музичного обладнання із підробленим підписом зберігача. Де ж перебуває саме вартісне обладнання посадовиця сказати не могла.

Наразі обвинувальний акт відносно жінки скеровано до суду для розгляду по суті. Чиновницю звинувачують у службовій недбалості та службовому підробленні (ч. 2 ст. 367, ч. 1 ст. 366 КК України). Жінці загрожує до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.