На Донбасі знову поранено нашого захисника

27.01.2021 09:23   -

Прес-служба ООС повідомляє про чергові обстріли в районі проведення ООС на Донбасі – учора, 26 січня через вогневу активність терористів було поранено ще одного українського воїна. Подія сталася неподалік Новоолександрівки.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» неподалік Новоолександрівки збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь з автоматичних станкових гранатометів, ручного протитанкового гранатомета, великокаліберного кулемета, стрілецької та снайперської зброї. Внаслідок прицільного обстрілу позицій українських захисників один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав кульове поранення. Воїну оперативно надали першу медичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу“, – сказано в повідомленні.

Загалом, за минулу добу російські найманці здійснили 5 провокацій, порушивши режим припинення вогню на Донбасі. Терористи використовували для обстрілів стрілецьку зброю, кулемети, гранатомети і снайперську зброю. Так, біля Новозванівки противник застосував в бік наших позицій автоматичний станковий гранатомет; біля Авдіївки російсько-окупаційні війська вели вогонь зі станкового протитанкового гранатомета та великокаліберного кулемета; в передмісті Мар’їнки противник застосував проти наших воїнів снайперську зброю.

Українські військові змушені були відповідати вогнем на провокації ворога.

Від початку поточної доби, 27 січня, вздовж всієї лінії розмежування порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.