На Донбасі втрати: 1 – загинув, 1 – поранений

19.04.2021 09:12   -

Прес-служба ООС повідомляє про те, що внаслідок обстрілу з боку терористів 18 квітня один український військовий загинув. Іще одного бійця було поранено – його доправили до медзакладу.

Внаслідок ворожого вогню один український захисник отримав поранення не сумісні з життям, ще один військовослужбовець отримав осколкове поранення. Воїну оперативно надали першу медичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу.Командування висловлює щирі та глибокі співчуття рідним та близьким загиблого захисника“, – сказано в повідомленні.

Загалом, за минулу добу терористи здійснили 8 провокацій: “Зокрема, неподалік селища ВОДЯНЕ, що на Донеччині, противник відкривав вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120-го калібру та автоматичних станкових гранатометів. У передмісті СТАРОГНАТІВКИ, ПІСКІВ, КАТЕРИНІВКА та АВДІЇВКИ ворог здійснив обстріл з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.Поблизу населеного пункту ШИРОКИНЕ російські окупанти вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів“.

Станом на 7 годину ранку, 19 квітня, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 3 порушення режиму припинення вогню. Так, неподалік селища Південне бойовики відкривали вогонь з мінометів 120-го калібру, протитанкових ракетних комплексів та зенітних установок. Біля Майорська російські окупанти здійснили обстріл з мінометів 82-го калібру, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. У районі населеного пункту Зайцеве ворог здійснив дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2.

Бойових втрат серед наших захисників за поточну добу немає.