На Донбасі терористи використовують для обстрілів міномети. Потерпають навіть мирні мешканці

25.04.2021 10:46   -

За повідомленням прес-служби ООС, за минулу добу, 24 квітня, на Донбасі російсько-терористичні війська 9 разів порушили домовленості з припинення вогню.

Для обстрілів терористи вже котрий раз відкрито використовують заборонені навіть Мінськими угодами види озброєнь – міномети калібру 82 мм та 120 мм.

Неподалік населеного пункту ВОДЯНЕ, збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь з мінометів 120-го та 82-го калібрів, гранатометів різних систем та стрілецької зброї. У передмісті ПІСКІВ, російсько-окупаційні війська обстрілювали позиції українських захисників з підствольних гранатометів та стрілецької зброї.Поблизу населених пунктів НОВГОРОДСЬКЕ, ЛЕБЕДИНСЬКЕ та ТРОЇЦЬКЕ окупанти вели вогонь з ручних та станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї“, – уточнюється в повідомленні.

Обстріли бойовиків не призвели до втрат і поранень в українських підрозділах.

Станом на 7 годину ранку, 25 квітня зафіксовано 1 порушення режиму припинення вогню. Біля ПІСКІВ ворог застосував ручні протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю.

Внаслідок терористичних атак страждають і мирні мешканці окупованого Донбасу. Так, прес-служба ООС повідомляє про інцидент 22 квітня, коли протитанкові керовані ракети потрапили на подвір’я мирн мешканки у с. Дружба.

Поряд з цим, останнім часом, нехтуючи вимогами міжнародного гуманітарного права, окупанти вдаються до обстрілів населених пунктів. Черговий такий випадок мав місце 22 квітня о 22.40, коли у двір громадянки Ольги Старовойтової в селищі Дружба, що на околиці Торецька прилетіли зі сторони Горлівки дві ракети від протитанкового комплексу окупантів… На щастя, внаслідок обстрілу ніхто з мешканців не постраждав. Зазнали руйнувань господарські будівлі, в яких були пошкоджені огорожа та вікна житлового приміщення“, – йдеться у повідомленні.