На Донбасі терористи обстріляли українські позиції з реактивних піхотних вогнеметів

17.05.2021 07:31   -

За повідомленням прес-служби ООС, російські найманці за минулу добу, 16 травня, здійснили чергові обстріли позицій українських військових.

Цього разу терористи використовували навіть вогнемети – біля Катеринівки наших захисників було обстріляно з реактивних піхотних вогнеметів. Така зброя складається з бойової термобаричної частини і порохового реактивного двигуна, який розганяє боєприпас та відділяється під час польоту. Влучивши у ціль, заряд бойової частини підривається і розпорошується, утворюючи хмару аерозолю діаметром 7-8 м, що змішується з повітрям – за 0,2 секунди аерозоль вибухає, формуючи вогняну хмару об’ємом 120 кубометрів. Температура згоряння такого аерозолю може сягати 2500°C.

Прилетел, взорвался, сжег дотла: на что способен ручной «Шмель»-убийца -  ТРК Звезда Новости, 07.06.2017

Загалом, минулої доби терористи 15 разів порушили режим припинення вогню. Окрім згаданих вогнеметів, окупанти використовували міномети калібру 82 мм, гранатомети, кулемети та стрілецьку зброю.

Біля НОВОСЕЛІВКИ російські найманці відкривали вогонь із мінометів 82-го калібру, а у передмісті ВОДЯНОГО – противник двічі відкривав вогонь з мінометів цього ж калібру та гранатометів різних систем. У напрямку КАТЕРИНІВКИ окупанти здійснили обстріли позицій українських захисників з реактивних піхотних вогнеметів, ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї. Поблизу населеного пункту НОВОТОШКІВСЬКЕ ворог чотири рази обстрілював наші позиції з гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Двічі з великокаліберних кулеметів, автоматичних станкових та станкових протитанкових гранатометів противник відкривав вогонь неподалік населеного пункту ЛУГАНСЬКЕ. Поблизу ПІСКІВ у бік позицій наших захисників російські окупанти здійснили обстріл із ручних протитанкових гранатометів, а біля населеного пункту ТРОЇЦЬКЕ – ще й з великокаліберних кулеметів. В районі СТАРОГНАТІВКИ противник двічі вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів, а біля ПРИЧЕПИЛІВКИ – ще й великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї, ручних протитанкових та підствольних гранатометів“, – уточнюють у прес-службі.

За минулу добу бойових втрат серед наших воїнів немає.

Станом на 7 годину ранку, 17 травня, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню.