На Донбасі терористи не припиняють обстрілів і нарощують кількість бойової техніки

15.04.2021 09:44   -

За минулу добу, 15 квітня, російські найманці на Донбасі 8 разів порушили режим припинення вогню. Бойовики обстрілювали позиції українських військових з гранатометів, кулеметів, стрілецької зброї.

Зокрема, неподалік населених пунктів СВІТЛОДАРСЬК та ЗОЛОТЕ-4, противник здійснив обстріл позицій наших захисників із автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів, а біля ПІСКІВ – зі стрілецької зброї. У напрямку населеного пункту НЕВЕЛЬСЬКЕ противник відкривав вогонь з підствольних гранатометів та стрілецької зброї, а біля селища БЕРЕГОВЕ – з великокаліберних кулеметів. У районі населеного пункту МАЙОРСЬК ворог двічі здійснив дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2. Поблизу ПАВЛОПОЛЯ було зафіксовано проліт ворожого БПЛА «Орлан-10» з перетином лінії розмежування. Засобами РЕБ БПЛА противника був вчасно подавлений“, – йдеться у повідомленні прес-служби ООС.

Бойових втрат серед військовослужбовців Збройних Сил України за минулу добу немає.

Станом на 7 годину ранку, 15 квітня, обстрілів з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Окрім обстрілів, бойовики продовжують нарощувати кількість озброєнь на Донбасі, розміщуючи їх за межами встановлених домовленостями локацій – загалом спостерігачі зафіксували 269 одиниць різного типу озброєння та військової техніки.

Зокрема, з порушеннями ліній відведення на полігоні поблизу населеного пункту Бугаївка розміщено 11 самохідних гаубиць 2С1 «Гвоздика» калібру 122 мм та 12 причіпних гаубиць Д-30 «Жаба» калібру 122 мм. На полігоні поблизу населеного пункту Шимшинівка – 1 протитанкову гармату «Рапіра» калібру 100 мм. Також було зафіксовано значну кількість озброєння та військової техніки, яке було розміщено за лініями відведення, але за межами виділених місць зберігання озброєння. На полігоні поблизу Бугаївки – 3 зенітно-ракетних комплексів 9К35 «Стріла-10» , 24 (Т-64 – 13од., Т-72 – 11од.), а також 5 мінометів калібру 120 мм «Сани». Поблизу населеного пункту Мирне в ОРЛО виявлено 21 танк Т-64, 8 самохідних гаубиць 2С1 «Гвоздика» калібру 122-мм, 12 причіпних гаубиць Д-30 «Жаба», калібру 122 мм та 4 протитанкових гармати МТ-12 «Рапіра» калібру 100 мм. На полігоні поблизу населеного пункту Круглик зафіксовано 23 танка (Т-64 – 21од., Т-72 – 2од.), а на полігоні поблизу населеного пункту Шимшинівка – 11 танків Т-72 та самохідна артилерійська гармата калібру 120 мм «Нона-С». Ще 20 танків невстановленого типу зафіксовано на полігоні поблизу населеного пункту Тернове. Практично на всіх полігонах сконцентрована велика кількість бойових броньованих машин, загальна кількість – 113 одиниць“, – уточнює прес-служба.