На Донбасі терористи не припиняють мінометні обстріли

30.03.2021 06:43   -

За повідомленням прес-служби ООС, за минулу добу, 29 березня, російсько-терористичні угруповання на Донбасі вчинили 7 провокацій з використанням зброї, порушивши домовленості з припинення вогню. Для обстрілів бойовики використовували міномети, кулемети, гранатомети, стрілецьку зброю.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Північ», поруч містечка ЗАЙЦЕВЕ, ворог відкривав вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а поблизу СВІТЛОДАРСЬКА – з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Схід», у передмісті населених пунктів ШИРОКИНЕ, МАР’ЇНКА та СТАРОГНАТІВКА противник відкривав вогонь у бік позицій українських захисників із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї“, – уточнюється в повідомленні.

Обстріли не призвели до поранень і бойових втрат в українських підрозділах.

З настанням сприятливих погодних умов, окупанти активізували роботу з дообладнання старих та облаштування нових оборонних позицій. 29 березня було зафіксовано три таких випадки: в районі Донецького аеропорту, поблизу населених пунктів Мар’їнка та Зайцеве.

Станом на 7 годину ранку, 30 березня, обстрілів не зафіксовано.