На Донбасі терористи використали міномети, один український захисник поранений

29.10.2020 09:43   -

Російсько-терористичні війська на Донбасі 28 жовтня грубо порушили встановлений режим тиші, відкривши кілька разів вогонь із мінометів калібру 82 мм по позиціях українських військових.

Так, поблизу авдіївки терористи застосували гранатомети і міномети калібру 82 мм, а поблизу Водяного здійснювали обстріли зі стрілецького озброєння та гранатометів, – повідомляє Штаб ООС.

Окрім того, мінометний обстріл з боку бойовиків стався і в районі відповідальності угруповання “Північ”, а один український воїн отримав кульове поранення.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” противник застосував 82-міліметрові міномети, гранатомети різних систем та прицільний вогонь зі стрілецької зброї поблизу Новгородського, в результаті чого один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав кульове наскрізне поранення в руку. Воїну надали домедичну допомогу та доправили до лікувального закладу. Стан здоров’я військовослужбовця задовільний. Його життю нічого не загрожує. Про зухвалі дії російсько-окупаційних військ негайно було повідомлено представників ОБСЄ через Спільний центр з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін“, – сказано в повідомлення Штабу.

Від початку поточної доби випадків порушення режиму тиші не зафіксовано.