На Донбасі поранено українського воїна. Також затримано терористів, що готували хімічну атаку проти ЗСУ

29.04.2021 08:19   -

Прес-служба ООС повідомляє про те, що в результаті обстрілів російсько-терористичних угруповань 28 квітня на Донбасі було поранено українського військовослужбовця.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення. Воїну оперативно надано медичну допомогу. Стан здоров’я пораненого – задовільний“, – сказано в повідомленні.

Загалом, 28 квітня бойовики 15 разів порушили домовленості з припинення вогню на Донбасі. Для обстрілів терористи використовували міномети калібру 82 та 120 мм, гранатомети і стрілецьку зброю.

Зокрема, у передмісті КРАСНОГОРІВКИ противник вів вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120-го калібру, великокаліберних кулеметів та станкових протитанкових гранатометів. Поблизу КАТЕРИНІВКИ російські загарбники двічі здійснили обстріли, застосувавши міномети калібру 120 мм, стрілецьку зброю, ручні станкові та станкові протитанкові гранатомети.Неподалік ВОДЯНОГО російсько-окупаційні війська шість разів відкривали вогонь у бік позицій українських захисників із мінометів 82-го калібру, гранатометів різних систем та стрілецької зброї. В районі населеного пункту ГНУТОВЕ ворог здійснив обстріл із станкових протитанкових та автоматичних станкових гранатометів.Біля селища СВІТЛОДАРСЬК окупанти застосували великокаліберні кулемети та станкові протитанкові гранатомети. Неподалік АВДІЇВКИ противник вів вогонь зі станкових протитанкових гранатометів, а біля селища ЗОЛОТЕ-4 – з ручних протитанкових гранатометів. Зі стрілецької зброї збройні формування Російської Федерації здійснили обстріл населеного пункту ЗАЙЦЕВЕ“, – уточнюють у прес-службі.

Окрім цього, поблизу Водяного збройні формування Російської Федерацій здійснили дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2.

Про бойові втрати внаслідок обстрілів не повідомляється.

Станом на 7 годину ранку, 29 квітня, з боку російсько-окупаційних військ було зафіксовано 3 порушення режиму припинення вогню. Так, неподалік населеного пункту Опитне окупанти відкривали вогонь із мінометів 120-го калібру, а біля Павлополя – ще й з гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Поблизу Світлодарська противник застосував станкові протитанкові та автоматичні станкові гранатомети.

Окрім того, правоохоронцям вдалося виявити терористичну групу, що планувала хімічну атаку на один із українських підрозділів: “За даним слідства, учасники групи готували вчинення злочину на одному з об’єктів інженерної інфраструктури Луганської області, де тимчасово дислокується підрозділ Збройних Сил України… Зокрема, ними планувалося розпилення отруйної речовини – хлору в приміщеннях, де перебувають військовослужбовці, з метою заподіяння шкоди їх життю та здоров’ю. У двох учасників групи виявлено та вилучено засоби і знаряддя для збору та передачі співробітнику так званого Міністерства держбезпеки «ЛНР» інформації щодо оборонної сфери. Дані про розташування оборонних об’єктів, позиції Збройних Сил України та передислокацію військової техніки вони отримували, в тому числі, від військовослужбовця ЗС України“, – повідомляє прес-служба ООС.

На зображенні може бути: одна або кілька осіб, military uniform та просто неба