На Донбасі 7 порушень за минулу добу: бойовики вели вогонь із мінометів 82 та 120 мм

07.09.2021 06:47   -

Протягом минулої доби, 6 вересня, в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 7 порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації.

Поблизу населеного пункту ЗАЙЦЕВЕ ворог обстріляв наші позиції з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї. У напрямку НЕВЕЛЬСЬКОГО російські окупанти вели вогонь зі стрілецької зброї. Поблизу НОВОЛУГАНСЬКОГО ворог відкривав провокаційний вогонь зі стрілецької зброї. Противник застосовував міномети 120 калібру, автоматичні станкові гранатомети та великокаліберний кулемет по наших позиціях неподалік ЗОЛОТОГО-4 та НОВОЗВАНІВКИ. Обстрілюючи околиці населеного пункту КАТЕРИНІВКА російські окупанти застосували міномети 82 калібру. Окрім того, на Донеччині зафіксований проліт ворожого безпілотного літального апарату невизначеного типу із перетином лінії розмежування, який здійснив скидання двох саморобних вибухових пристроїв“, – уточнює прес-служба ООС.

Бойових втрат серед українських захисників немає.

Станом на 7 годину ранку, 7 вересня, порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Українська сторона СЦКК повідомляє про чергове застосування ЗФ РФ БпЛА, що є грубим порушенням додаткових заходів щодо посилення режиму припинення вогню від 22.07.2020 року.

6 вересня, близько 04.20, ЗФ РФ застосували БПЛА та скинули на північну околицю житлового району населеного пункту ЗАЙЦЕВЕ Донецької області два саморобні вибухові пристрої, один з яких не спрацював. Вибухові пристрої були виготовленні за допомогою 3D принтера, у кожному містилося до 500 грамів пластичної вибухової речовини. В якості вражаючих елементів були використані спеціально виготовленні «касети» зі сталевими кулями діаметром до 6 мм“, – сказано в повідомленні.