На дніпропетровську депутатку-зірку російської пропаганди не можуть знайти управу

28.05.2015 17:29   -
Автор:

Дніпропетровська обласна рада не має повноважень впливати на депутатку Вікторію Шилову, яка проміняла сесії облради на ефіри російських телеканалів. Про це в коментарі Дніпро.depo.ua повідомив голова Дніпропетровської облради Євген Удод.
Шилова продовжує числитися депутатом облради, але вже майже рік ігнорує засідання сесії. Незважаючи на це, Удод не бачить можливим вжити заходів щодо неї.
“Згідно з законодавством про місцеве самоврядування, депутати ведуть свою роботу на місцевих округах. Шилова – депутат-мажоритарник, вона працює на своєму окрузі, змусити її прийти на сесію я не маю змоги і законодавчих норм про тиск на депутатів не існує. Депутати – це обрані люди”, – зазначив Євген Удод.
Відомо, що колишня гендиректор Дніпропетровської обласної державної телерадіокомпанії (ОДТРК), екс-кандидатка в депутати від Радикальної партії Ляшка, депутат Дніпропетровської облради Вікторія Шилова часто розповідає про жахи “братовбивчої війни” на Донбасі на російському телеканалі “Россия 1”.
Нагадаємо, що 27 травня в ході сесії Дніпропетровської обласної ради фактично визнали Російську федерацію країною-агресором, а “ЛНР” і “ДНР” – терористичними організаціями. При цьому у заяві йдеться, що депутати готові кого завгодно називати як завгодно, аби це наблизило мир в Україні.