На Дніпропетровщині відкрили вже понад 70 буккросингів – Юрій Голик

16.05.2019 14:45   -
Автор:

Замість бібліотеки – «вільні полиці». У Дніпрі відкрили ще один куточок буккросингу. Цього разу книги подарували учням школи №23.
Про це повідомляє прес-служба ОДА.
«Відкрили на Дніпропетровщині вже понад 70 буккросингів. Загалом подарували майже 40 тисяч книжок. Дуже важливо, щоб діти читали та отримували нові знання», – зазначив радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Юрій Голик
Яскраві полички у формі англійських літер READ тепер з’явилися і в дніпровській школі №23. Дітям подарували 300 новеньких книжок.
«Немає нічого важливішого за знання. Із першого класу ми привчаємо діточок читати книги. Дуже щасливі, що у нашій школі з’явилися такі чарівні полички», – сказала директор школи №23 Наталя Квятковська.
На різнокольорових поличках – література на будь-який смак. Є книги і для молодших школярів, і для старшокласників.
«Такий куточок дуже мотивує до читання. Хочеться взяти і прочитати усі ці книги. Я вже побачила на поличках кілька примірників, які хочу взяти . Поки обрала собі «Маленького принца» Екзюпері», – поділилася учениця 8 класу Катерина Ламза.
Вже кортить поринути у чарівний книжковий світ восьмикласниці Емілії Лавринець: «Обрала «Історію України» у мапах, з нею буде легше вчити шкільний предмет – тут все дуже зручно та зрозуміло написано. А ще взяла почитати «Дон Кіхот» Сервантеса. Нещодавно ходила на балет, який мені дуже сподобався, тепер хочу почитати роман».
Діти зізналися –тепер намагатимуться читати більше.
«Щоб взяти книжку у бібліотеці, потрібно туди йти, оформлювати книгу, чекати – на це не завжди є час. А тут можна одразу взяти будь-яку книжку, – сказала учениця 8 класу Станіслава Лаптєва. – Люблю книги, особливо детективи та пригодницькі романи. Собі обрала «Алісу у країні чудес» – читатиму її мовою оригіналу».
Радіють появі буккросингу і вчителі. «Разом з моїми учнями дуже полюбляємо читати. Раніше була байдужа до фантастики, а учні мене «підсадили» на творчість Стівена Кінга. Тому появі буккросингу неабияк радіємо. Переконана – діти, які читають, у майбутньому стануть людьми, які думають», – сказала вчитель біології школи №23 Світлана Аляєва.
Буккросинг – надзвичайно популярний у світі рух. Його мета – вільний обмін книжками. Правила прості та незмінні: бери будь-яку книжку, але взамін постав іншу.