На Дніпропетровщині відходи використовуватимуть при ремонті доріг

10.12.2019 16:00   -
Автор:

Уряд ухвалив рішення «Щодо застосування відходів виробництва в дорожньому будівництві». Почнуть з доріг у Запорізькій, Донецькій, Луганській, Дніпропетровській, Миколаївській та Кіровоградській областях. Про це заявив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, повідомляє інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на прес-службу Кабміну.
«По-перше, це значно зекономить витрати на будівництво. Стане більше доріг. При цьому, якість не постраждає. Це принципово. По-друге, ми значно зменшимо рівень забруднення навколишнього середовища», — наголосив Глава Уряду.
Він додав, що з урахуванням успішного європейського досвіду Уряд встановив відповідні норми та вимови до технологічних процесів.
Прем’єр-міністр підкреслив: «У тендерах на послуги з будівництва доріг обов’язково передбачатиметься неціновий критерій — «Заходи із захисту довкілля».
Він додав, що її питома вага складатиме мінімум 10%.
«Уже скоро відходи виробництва почнуть застосовувати в будівництві доріг у Запорізькій, Донецькій, Луганській, Дніпропетровській, Миколаївській та Кіровоградській областях!», – зазначив Глава Уряду.
Зазначимо, що до робіт залучатимуть лише відходи, які відповідатимуть нормативним документам з питань екологічного маркування та декларації.