На Дніпропетровщині засуджено спіробітників митниці за отримання хабара у розмірі 30 тисяч гривень

09.07.2019 17:30   -
Автор:

Завдяки виваженій та наполегливій позиції Військової прокуратури Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України ухвалою Дніпровського апеляційного суду залишено без змін вирок суду першої інстанції стосовно заступника начальника аналітично-розшукового відділу управління аналізу ризиків протидії митним правопорушенням департаменту митниці ДФС України та головного інспектора цього ж відділу.
Про це повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” із посиланням на прес-службу Військової прокуратури Південного регіону України.
Вироком суду вказаних осіб визнано винними у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, та засуджено до покарання у виді 6 та 5 років 2 місяці позбавлення волі відповідно, з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах, в тому числі органах ДФС України, строком на 3 роки, з конфіскацією всього особисто їм належного майна.
Нагадаємо, що упродовж вересня 2015 року – січня 2016 року посадові особи Дніпропетровської митниці за безперешкодне розмитнення товарів
із КНР та Туреччини, а також нестворення перешкод при їх розмитненні на території митного посту та пришвидшення процедури оформлення необхідних документів вимагали та одержали від підприємця неправомірну вигоду на загальну суму 30 000 гривень.
У січні 2016 року протиправну діяльність митників викрили Військова прокуратура Дніпропетровського гарнізону спільно зі співробітниками УСБ України в Дніпропетровській області, а правопорушників затримали в порядку ст. 208 КПК України.