На Дніпропетровщині підозрюються фіскали у завданні державі мільйонних збитків

25.04.2019 10:15   -
Автор:

Працівниками управління захисту економіки (УЗЕ) в Дніпропетровській області спільно зі слідчими територіального управління ДБР у м. Полтава під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України та відділу процесуального керівництва прокуратури Дніпропетровської області викрито злочинну діяльність службових осіб ГУ ДФС у Дніпропетровській області.
Про це повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на Управління захисту економіки у Дніпропетровській області.
В межах кримінального провадження було задокументовано службові махінації начальника однієї із податкових інспекцій та державного ревізора-інспектора управління податків та зборів з юридичних осіб обласної фіскальної служби.
Дані службовці проводили перевірку підприємства та виявили ряд порушень податкового законодавства. Проте, замість того, аби вказати про ці порушення в акті перевірки та притягнути порушників до відповідальності, начальник інспекції, обіймаючи на той час посаду керівника управління аудиту цієї ж податкової, та ревізор-інспектор склали офіційні документи без жодних зауважень.
В результаті таких дій, з Державного бюджету України на рахунок товариства було перераховано понад 38 мільйонів гривень, як відшкодування ПДВ.
23 квітня правоохоронці провели ряд санкціонованих обшуків в одній з державних податкових інспекцій, за місцями розташування комерційних підприємств та місцями мешкання фігурантів.
Під час обшуків було вилучено печатки та документи фінансової звітності підприємств з ознаками фіктивності, комп’ютерну техніку.
24 квітня обом службовим особам ГУ ДФС у Дніпропетровській області повідомлено про підозру ч. 2 ст. 28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) та ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) КК України.
Наразі досудове розслідування триває, встановлюються можливі співучасники злочинної діяльності, вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів та відсторонення від посади вказаних осіб.