На Дніпропетровщині облаштували 30 інклюзивно-ресурсних центрів

12.02.2019 16:45   -
Автор:

Затишне приміщення, комфортне для всіх малюків. Світлий, «теплий» дизайн. М’які пуфи і зручні меблі. Багато яскравих іграшок та книжок. Все – для розвитку особливої малечі. За таким стандартом у різних куточках регіону з’являються інклюзивно-ресурсні центри. Нині їх в області вже 30.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» з посиланням на прес-службу ДніпроОДА.
Інклюзивно-ресурсні центри створюють за єдиним типовим проектом. Нині таких осередків понад 500 по всій країні. На Дніпропетровщині їх створюють обласним коштом або зусиллями громади.
«Перша ластівка» Дніпропетровщини – інклюзивно-ресурсний центр, створений на базі Солонянської опорної школи. Його відкрила наприкінці 2017-го голова Благодійного Фонду Порошенка, перша леді країни Марина Порошенко. Восени 2018-го такий заклад запрацював на Петриківщині, а на початку 2019-го – у Магдалинівському районі.
У центрах продумано все для комфорту особливої малечі. Дітлахи можуть набути побутових навичок або відпочити. У залі лікувальної фізкультури – реабілітаційні бруси, шведська стінка.
З дітьми займаються досвідчені фахівці. Дефектологи, логопеди, психологи, реабілітологи. Для індивідуальних занять – кабінети із сучасним обладнанням. Для групових – навчальна кімната. Там – зручні парти, полички із книжками, м’які крісла.
Один інклюзивно-ресурсний центр розрахований на 80 дітей із особливими освітніми потребами, віком від 2 до 18 років.