На Дніпропетровщину із зони АТО обіцяють повернути більше 5 тис військових

24.04.2015 10:02   -
Автор:

З 18 березня по 1 травня в Україні триває демобілізація військових із зони АТО. Наразі на Дніпропетровщину вже повернулося 3 348 військових. Загалом у цей період очікується повернення більше 5 тисяч солдатів та офіцерів, які захищали країну. Першочергове завдання, яке поставив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко перед соціальними службами регіону, – це максимально комфортна та швидка адаптація військових до мирного життя.
Про це повідомляє видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на прес-службу ОДА.
Наразі з 3 348 військових вже працевлаштовано близько 2,2 тисячі демобілізованих, ще 66 звернулися до центру зайнятості. Всі інші також можуть скористатися послугами центру зайнятості.
Також з метою працевлаштування військовослужбовців та повернення їх до мирного життя на Дніпропетровщині демобілізованим видаються земельні ділянки під забудову чи для ведення сільського господарства. Наразі 15 військових вже отримали земельні ділянки, ще 744 – отримали дозволи на розробку проектів землеустрою. І робота у цьому напрямку продовжується.
Також на Дніпропетровщині розробляється принцип «єдиного вікна», який поєднає у собі комплексний підхід до надання медичної і психологічної допомоги поверненим із АТО. Зокрема, до цього планують залучити сімейних лікарів, які консультуватимуть військових та членів їх сімей щодо психологічного стану. Для цього буде створена база с контактними даними психологів, що працюють за різними напрямками.
У регіоні створені та діють 35 інформаційних центрів для інформування осіб, які постраждали під час виконання обов’язків військових обов’язків, та членів їх сімей, а також членів сімей загиблих військовослужбовців і працівників правоохоронних органів. У таких центрах, що діють у всіх міськрадах та райдержадміністраціях, надаються консультації з питань встановлення статусу, оздоровлення, соціальних виплат, забезпечення засобами реабілітації та з інших питань.
Читайте також: Бойцы «Кривбасса» рассказали о своем переводе в ВСУ (ВИДЕО)